Mercat de la Taronja d’Almassora: 10 anys de l’arbre a la taula

Mercat de la Taronja d’Almassora: 10 anys de l’arbre a la taula
27/10/2021 -

La regidora d’Agricultura d’Almassora, María José Tormo, al costat de la directora de la cooperativa San José, Carmina Jorques, ha presentat el Mercat de la Taronja, que aquesta temporada aconsegueix la seua desena temporada de suport al camp local per a evitar la figura de l’intermediari en la compravenda de cítrics d’Almassora.

D’aquesta manera, la plaça d’Espanya acollirà cada diumenge des de les 10 hores fins a les 13 hores els punts de venda dels agricultors locals fins a finalitzar la campanya cítricola. D’aquesta manera, l’Ajuntament i la cooperativa uneixen forces a partir d’aquest diumenge 31 per a fer costat a l’horta local i oferir als agricultors una venda directa sense intermediaris. La iniciativa celebra així 10 anys portant les taronges de l’arbre a la taula de la clientela, “una eina imprescindible en tot aquest temps per les dificultats que pateix el sector”, segons Tormo

L’únic requisit per a poder muntar un punt de venda de taronges en el Mercat de la Taronja és que les terres de cultiu estiguen situades a Almassora. A més, aquells veïns que estiguen empadronats en la localitat però tinguen els seus productes cítrics en municipis confrontants amb Almassora, com Castelló, Borriana, Onda o Vila-real, també podran formar part d’aquest recinte ambulant.

Els cítrics a comercialitzar en el Mercat de la Taronja han de ser fruita de qualitat, agafada directament de l’arbre, neta, lliure de plagues i malalties i amb un calibre comercial que varia en funció del tipus. Tots els venedors hauran d’indicar el preu, la varietat de la fruita, la partida i el terme municipal del qual procedeix. La comissió de la cooperativa responsable dels productes podrà impedir la venda de la fruita que no complisca amb els requisits.

D’aquesta manera, totes dues entitats realitzen una aposta ferma pel producte local de qualitat, amb preus molt econòmics, sobre un euro el quilo, i amb moltes varietats de taronges al llarg de tota la temporada agrícola. Jorques ha afirmat que “excepte inclemències meteorològiques, el Mercat de la Taronja no fallarà a la seua cita en la plaça d’Espanya cada diumenge ininterrompudament”.

D’altra banda, la regidora d’Agricultura, María José Tormo, ha animat al veïnat d’Almassora a realitzar la compra de tota mena de cítrics en aquest mercat organitzat pel consistori. “Els clients que s’acosten a aquests llocs podran comprar taronges de la nostra terra, a un preu adequat i sobretot acabades d’agafar de l’arbre cada matí o la vesprada anterior”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari