Almassora homenatja una de les seus majors amb 'Balbi', la nina que trenca cànons de bellesa

31/03/2021 -

Balbina Jarque Guillamón ha complit hui 105 anys i la Residència Municipal de la Tercera Edat, a la qual assisteix com a usuària del Centre de Dia des de fa una dècada, l’ha celebrat amb la presentació del seu nou projecte de creativitat: la línia de personalitzat i customització d’autora Balbi Geriatrik Happy City. Després de setmanes de treball per part la plantilla de la residència, el resultat obra ja en mans de la seua inspiradora. El tècnic d’animació sociocultural de la residència, Salva Sánchez, li ha entregat la nina Balbi i la furgoneta adaptada.

Aquest regal, ha indicat, representa a la dona emprenedora “on n’hi haja” i s’allunya d’un model femení basat en estrictes cànons de bellesa. La nina en cadira de rodes llueix arrugues i canudes, com la seua propietària, i un vestuari adaptat a l’armari de Balbina Jarque, que hui ha rebut molt emocionada les felicitacions dels seus companys, el personal de la residència, Cocemfe i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Benestar Social, María José Tormo.

La banda de Balbina, els Balbi & Sisters CD Brothers, formada pel grup bambolla del centre de dia, ha interpretat diverses adaptacions en un concert celebrat al jardí, a l’aire lliure, per a garantir la seguretat dels assistents. Qualifiquen la seua música com a rock inspirador sota la premissa que “tota persona és artista de la vida, pel simple fet que arribar a major no deixa de ser un art”.

Així ho representa també la nina que formarà part de la col·lecció permanent del Museu del Joguet d’Almassora com a exemple d’envelliment actiu, creativitat i superació dels estereotips femenins. D’igual forma, Fran Lope, ha sigut l’artífex de la furgoneta de transport adaptat “elèctrica sense conductor i 0% emissions directes a l’atmosfera” o, cosa que és el mateix, teledirigida.

Balbina Jarque, natural de Sant Vicent de Piedrahita, ha recordat els seus orígens i una vida plena de treball i dificultats en els seus primers anys, quan es va veure obligada a deixar el col·legi per a contribuir a l’economia familiar. Superats els mals moments, Balbina ha agraït entre llàgrimes el benestar amb el qual travessa aquesta etapa de la seua vida, envoltada de familiars i les cures de Cocemfe, que proporciona el transport fins al centre, i la mateixa plantilla de la residència, la directora de la qual, Eugenia Gómez, també ha entregat un regal en nom del personal.

El jardí de l’avinguda Generalitat s’ha convertit en una festa d’aniversari adaptada a les mesures COVID, de manera que la resta d’usuaris han seguit l’acte des de l’interior del centre amb les finestres obertes. “La residència municipal és un centre sociosanitari, però també cultural, ple de sana experiència i de professionalitat”, ha assenyalat Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari