El Museu del Joguet d'Almassora avança per a ser un reclam turístic provincial

El Museu del Joguet d'Almassora avança per a ser un reclam turístic provincial
08/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora i la Diputació de Castelló han establit les bases d’una nova estratègia per a situar el Museu del Joguet com a atractiu turístic provincial. El consistori ha actuat d’enllaç entre la família Arenós Agut, propietària de la col·lecció, i la institució provincial per a incloure el centre en el circuit museístic i canalitzar l’arribada de més visitants, a més de realitzar exposicions itinerants.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, s’ha reunit amb l’alcaldessa, Merche Galí, i els regidors de Cultura i Museus, Javier Mollá i Isladis Falcó, respectivament, abans de visitar el museu de la plaça d’Espanya. En la trobada han participat el propietari de la col·lecció, Joaquín Arenós, i la comissària, la seua filla María. Sanz ha avançat que el seu departament treballa en la confecció d’una xarxa provincial de museus per a ampliar el seu potencial turístic, una circumstància que podrà aprofitar la sala d’Almassora per a incrementar les seues visites.

Després de la reunió de treball s’han desplaçat fins a l’edifici del Mercat Central per a conéixer les possibilitats de la col·lecció. Amb els seus 272 metres quadrats, la sala és la més gran de la Comunitat Valenciana i, després del seu trasllat en 2018 des de l’edifici de la Murà fins a l’Espai Mercat, ha superat les 10.000 visites. Els col·legis són la principal font d’arribada de visitants en incloure la col·lecció entre els referents provincials, de manera que l’objectiu passa per buscar nous atractius i, al mateix temps, participar en exposicions itinerants.

El trasllat de part de la col·lecció a altres municipis en períodes concrets permetrà difondre l’essència del museu i actuar com a reclam per a l’arribada de turistes, bé a través de visites grupals o individuals concertades. Les més de mil peces que atresora el Museu del Joguet d’Almassora podran traslladar-se temporalment i per sectors a altres edificis de la província que reunisquen les condicions òptimes per als objectes.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha incidit en què la col·lecció “és única, amb algunes peces de més d’un segle que permeten realitzar un recorregut per la infància, convertint-se així en un patrimoni cultural de primer ordre”. Per això, ha advocat per reprendre les visites guiades amb limitació d’aforament “després de les nombroses inversions que hem fet per a posar a punt aquest espai”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari