Els negocis d’Almassora rebran més de 700.000 euros contra la crisi

Els negocis d’Almassora rebran més de 700.000 euros contra la crisi
29/01/2021 -

Els negocis d’Almassora es repartiran 700.000 euros en ajudes directes per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Merche Galí, a un grup de representants de l’hostaleria local amb els quals s’ha reunit per a indicar-los les diferents línies de suport econòmic impulsades des de l’administració amb caràcter “immediat”. Al temps, ha registrat les seues peticions per a suportar la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almassora superarà els 150.000 euros del pressupost destinat a ajudes directes als sectors productius més afectats per la pandèmia. Els fons municipals, al costat de les ajudes del Consell i la Diputació Provincial, englobaran tant als qui han cessat la seua activitat com als qui han vist reduïts els seus ingressos.

Galí ha recordat que serà l’Ajuntament la institució encarregada de tramitar les ajudes en tots els casos i, posteriorment, la resta d’administracions transferirà els fons al compte municipal. D’aquesta manera, l’entitat crearà un equip de treball específic per a accelerar el procediment i, al mateix temps, garantir la seguretat del personal municipal i dels sol·licitants.

En concret, una primera convocatòria afecta al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, que estableix una suma de 649.487 euros per a Almassora. L’Ajuntament participarà amb una aportació del 15%, en termes absoluts 97.423,05 euros, tal com marca el Consell. L’administració autonòmica i la Diputació Provincial completaran els fons fins a fregar els 650.000 euros. Aquesta injecció de fons es traduirà en ajudes de fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros per a treballador a càrrec a 31 de desembre de 2020.

La segona convocatòria és únicament municipal i compta amb una reserva inicial de 50.000 euros per a alleujar les càrregues a negocis tancats en compliment del decret del Consell que, tal com ha indicat Galí, s’ampliarà en la mesura que siga necessari, una vegada que el consistori elabore el registre amb tots els establiments susceptibles de rebre la subvenció directa.

La primera edil ha qualificat com a “ajudes d’emergència” a aquesta línia pensada per als qui s’han vist afectats pel tancament amb l’objectiu de frenar els contagis. Això suposarà un ingrés de 500 euros de fons municipals a cada negoci d’hostaleria, gimnasos i la resta d’establiments d’Almassora sense activitat. Per això, la setmana vinent traslladarà a tots els gestors de la localitat les diferents línies per a facilitar la tramitació de documents i concedir les ajudes al més prompte possible, al febrer si ho permet el procediment administratiu.

D’igual manera, l’equip de govern manté per a 2021 la bonificació per la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurants i el mercat ambulant de dimarts i divendres, que continua operatiu amb restriccions d’aforament, protecció dels productes exposats i higiene de mans controlada per personal municipal a l’entrada i eixida del recinte delimitat.
A més, el consistori disposa aquest any d’una pòlissa de tresoreria a curt termini, valorada en tres milions d’euros, per a garantir el pagament a proveïdors durant els primers mesos de l’any en què poden produir-se desfasaments transitoris pel calendari d’ingressos de tributs i la liquidació de factures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari