Nou plans d’ocupació trauen de l’atur a un centenar de veïns i veïnes d'Almassora en 2021

Nou plans d’ocupació trauen de l’atur a un centenar de veïns i veïnes d'Almassora en 2021
18/11/2021 -

Més d’un centenar de residents a Almassora han trobat treball en 2021 a través dels plans d’ocupació impulsats per l’Ajuntament. En concret, es tracta de 104 contractacions durant aquest exercici amb l’objectiu de fomentar la incorporació laboral malgrat les dificultats conjunturals motivades per la pandèmia. Així ho ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, en roda de premsa aquest matí.

La xifra més elevada de contractes durant 2021 pertany al Pla d’Ocupació Agrària, amb 44 treballadors durant els mesos d’estiu per a evitar l’atur estacional del seu sector i, al temps, preparar els camins rurals i séquies per a la temporada de pluges de la tardor. En segon lloc figura el Pla d’Ocupació Municipal, amb 17 persones beneficiàries que tenen contractes en vigor amb l’Ajuntament fins el mes vinent de desembre.

L’alcaldessa ha incidit en què el consistori ha prioritzat enguany la incorporació al mercat laboral coincidint amb la finalitat de les restriccions en l’activitat “per a garantir una ocupació digna que reverteix en un centenar de famílies d’Almassora i, al mateix temps, millorar els serveis a la ciutadania en diferents àmbits”.

La primera edil s’ha referit així al reforç en les labors de conserges, telefonistes, informadors de platja i professionals de construcció, administració i jardineria que han permés fer les seues pràctiques amb contractes remunerats per l’Ajuntament i, simultàniament, millorar espais públics com el cementeri municipal. Precisament, d’entre els programes vigents, Emcorp és el que té més recorregut en finalitzar al juny de 2022 i garantir l’ús del Centre de Formació de l’avinguda José Ortiz de manera ininterrompuda.

D’altra banda, l’alcaldessa ha destacat l’esforç tècnic per a distribuir sobre el calendari anual els diferents plans i aconseguir així la incorporació continuada de nous empleats a la plantilla municipal. “Hem apostat per la rotació per a garantir nous contractes en tots els períodes de l’any per a atendre les diferents necessitats municipals i oferir noves oportunitats a persones amb dificultat per a incorporar-se al mercat laboral”, segons Galí.

A més d’aquests programes, l’Ajuntament d’Almassora manté oberts en aquests moments tres processos de contractació: dos tècnics d’administració general, un psicòleg i un agent d’ocupació i desenvolupament local. Aquest últim, ha indicat la primera edil, suposarà un revulsiu per a la gestió dels programes d’ocupació municipals i també d’aquells que compten amb fonts de finançament procedents d’altres administracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari