El nou carril bici urbà d’Almassora connectarà amb Borriana i Castelló

El nou carril bici urbà d’Almassora connectarà amb Borriana i Castelló
25/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres del nou carril bici urbà que connectarà amb les eixides cap a Borriana i Castelló per la CV-18. L’empresa contractada pel consistori ha començat els treballs en 1.800 metres lineals en la zona nord-est com a desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i d’acord amb la xarxa integradora d’itineraris bici en el municipi.

En aquesta ocasió, el departament d’Urbanisme ha reservat 29.962,82 euros per a desenvolupar els treballs de senyalització i abalisament que permeten connectar el carril bici existent al final de l’avinguda Almassora de Castelló amb el qual circula paral·lelament a la CV-18 a l’altura de l’avinguda Generalitat. Els treballs s’estendran durant les pròximes setmanes per a finalitzar abans que acabe l’any.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha detallat que aquesta actuació afecta a l’avinguda Castelló i les calles Arbreda, Mossén Juliol, Mossén Cornelio, Enrique Matutano, Estatut d’Autonomia i Pepe Clausell. Es tracta d’una àrea residencial on calçades i voreres permeten reservar aquest tram de via per a ciclistes i afavorir així l’ús de bicicleta dins de la zona urbana i com a connexió amb els municipis veïns.

L’actuació segueix les línies marcades per l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que són objecte de finançament europeu a través de fons FEDER en el cas del carril bici en el bulevard Sant Jaume. De fet, la pretensió de l’equip de govern passa per desenvolupar un anell urbà que permeta el desplaçament sostenible en vies segregades del trànsit rodat o bé a través de calçades senyalitzades amb pas preferent de ciclistes.

En el cas de l’actuació que desenvolupen en l’actualitat els serveis tècnics municipals, la nova connexió permetrà també el desplaçament fins als voltants de la piscina coberta, el centre de salut del carrer Sant Pere, la residència municipal de la tercera edat, la zona esportiva del parc de Pesudo i el circuit adaptat infantil en execució al carrer Pepe Clausell.

Referent a això, el nou parc valorat en 40.000 euros, ampliarà l’oferta d’oci familiar amb un itinerari accessible que s’elevarà fins a una altura màxima de 1,80 metres. Dos ponts de fusta amb un pas inferior al costat del punt més alt i huit panells amb diferents textures suposaran un al·licient per als més xicotets en un espai que també permetrà la participació de menors en cadires de rodes. De fet, el tobogan doble obrirà la possibilitat que xicotets que ho necessiten es llisquen acompanyats d’una altra persona al seu costat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari