El nou Ambaixador Beltrán d'Almassora prioritzarà la ventilació i els espais oberts

El nou Ambaixador Beltrán d'Almassora prioritzarà la ventilació i els espais oberts
18/11/2020 -

La comunitat educativa de l’Ambaixador Beltrán d’Almassora ja coneix el seu futur col·legi, concebut com un espai obert on la ventilació i les zones a l’aire lliure seran protagonistes. El gabinet d’arquitectura guanyador del concurs d’idees va mostrar en la vesprada d’ahir la maqueta i els plans del nou recinte a l’equip directiu, docent i l’AMPA en una reunió convocada per la Regidoria d’Educació per a traslladar-los tots els detalls del futur edifici.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i l’edil de l’àrea, Raquel Barberà, van exercir d’amfitriones per al despatx Durán Moreno Arquitectos SLP, en connexió telemàtica, que va mostrar el disseny valorat en 345.658,64 euros per a unes obres que eixiran a concurs públic per 6,1 milions d’euros. Una concepció moderna dels nous edificis aprofitarà la llum natural i l’espai que quedarà lliure després de la demolició dels antics habitatges de docents per a oferir recintes amplis i còmodes per a la comunitat educativa.

En un moment on la pandèmia ha obligat els centres educatius a adaptar-se a les recomanacions sanitàries, els artífexs del disseny van indicar que la seua proposta potencia els espais oberts en els quals la ventilació serà protagonista. Així, malgrat alçar-se en una zona urbana d’alta densitat demogràfica, el nou Ambaixador Beltrán aprofitarà la llum natural i el potencial que ofereixen els 5.700 metres quadrats del recinte que quedarà després de l’enderrocament dels habitatges pròxims.

A més, els arquitectes van confirmar a les persones assistents a l’acte -aforament limitat per a complir la normativa- que el seu disseny ha tingut en compte les propostes que els va traslladar el centre per a fer més còmoda la vida en el nou col·legi. Les seues necessitats han sigut ateses de manera que Ambaixador Beltrán passe de ser el centre més antic d’Almassora a un recinte modern que obrirà les seues portes en 2022 amb totes les prestacions que marquen les directrius de la Conselleria d’Educació.

Galí ha confirmat que el procés administratiu segueix els terminis previstos perquè les obres isquen a concurs públic abans que finalitze l’any i les empreses interessades puguen presentar les seues propostes. D’aquesta manera, les obres s’estendran entre l’any vinent i el següent perquè en 2022 la comunitat educativa estrene edifici.

Recinte provisional

Tot això se suma als preparatius del pàrquing dels camps de futbol de Boqueras per a adequar-ho com a recinte provisional per a les aules prefabricades. Els treballs, valorats en 40.000 euros més IVA, van arrancar la setmana passada en l’annex a les pistes esportives i s’estendran fins que finalitze l’any perquè el trasllat es produïsca en els primers mesos de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari