Així és el nou jardí per al veïnat d'Almassora

El recinte, condicionat per UBE, està destinat a l’educació ambiental

Així és el nou jardí per al veïnat d'Almassora
03/11/2020 -

L’espai Darremur Harmònic ha obert les seues portes hui a Almassora després d’una inversió pròxima als 13.000 euros en el solar contigu a Darremur Orgànic, abandonat fins hui. Es tracta d’un recinte de 100 metres de longitud destinat a l’educació ambiental i el contacte amb la naturalesa en el qual el departament de Medi Ambient ha inclòs 24 espècies de plantes.

L’empresa ha pagat 10.684 euros, mentre que el consistori s’ha fet càrrec de l’IVA (2.244 euros) per a tirar avant un projecte que sorgeix després de l’èxit de Darremur Orgànic com a zona de tallers mediambientals. En aquest cas, el nou recinte manté la mateixa filosofia però amplia el seu ús a adults perquè tota la ciutadania dispose d’un espai verd de referència.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha participat en l’obertura del recinte al costat de Pilar Vilar, Institutional & Public Relations Manager. La primera edil ha destacat la transformació d’un solar en desús a l’esquena de la Casa de la Música en un centre de reunió el que, quan ho permeta la pandèmia, podran participar veïns, associacions i entitats del municipi. “Serà un referent distribuït en diversos ambients per a recarregar energia, practicar ioga, relaxar-se, gaudir d’una obra de teatre o simplement passejar”, segons Galí.

Igual que Darremur Orgànic, Harmònic és un projecte d’arquitectura verda i sostenible creat amb materials reciclats o reutilitzats, estris acumulats en el magatzem municipal que ara permeten el seu aprofitament. A més, les espècies triades són típiques del clima mediterrani per a la cura del qual el consistori evitarà l’ús de plaguicides i herbicides. Estan plantades a banda i banda de la parcel·la amb un camí central de pedres per a passejar. En un dels costats figura ja una zona amb dunes per a ús dels més xicotets i una tolla amb vegetació palustre.

En l’extrem confrontant amb la Casa de la Música, Darremur Harmònic compta amb dues tarimes de fusta que permetran la pràctica de ioga i taitxí, la lectura o la realització de tallers per a joves i adults. Els panells distribuïts a banda i banda conviden a la relaxació i la connexió amb la naturalesa en aquesta parcel·la situada al costat del col·legi Cardenal Cisneros en la qual són protagonistes les plantes distribuïdes segons el concepte dissenyat per Jaime Albert, artífex també de Darremur Orgànic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari