La UE paga 73.000 euros a Almassora per les obres de Sant Jaume, Torrelló, enllumenat i la Vila

La UE paga 73.000 euros a Almassora per les obres de Sant Jaume, Torrelló, enllumenat i la Vila
07/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat l’exercici 2021 amb l’ingrés de 73.818,92 euros per la certificació de projectes FEDER cofinançats per la Unió Europea i executats dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Es tracta del pagament del 50% de factures vinculades a les obres del carrer Sant Jaume, la conversió en zona de vianants de la Vila, la consolidació de la muralla del Torrelló i la substitució de l’antic enllumenat públic per il·luminació eficient.

En concret, el Ministeri d’Hisenda ha validat factures valorades en 70.964,84 euros per certificació d’obra en Sant Jaume, altres 34.110,18 euros pels nous leds de les avingudes, 24.558 euros per l’assistència tècnica de la redacció del projecte de remodelació del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església, així com l’assistència tècnica de l’estudi previ de serveis i, en últim terme, 18.004,80 euros pel projecte d’intervenció, excavació i memòria final del Torrelló i la consolidació de la muralla.

El consistori ha recordat que aquest pagament de 147.637 euros correspon a la segona sol·licitud d’ingressos tramitada pels tècnics municipals i que està pendent el pagament de la tercera sol·licitud. En els pròxims dies tindrà lloc la tramitació de la quarta amb factures recaptades posteriorment dels projectes executats amb càrrec a fons FEDER de la Unió Europea i municipals al 50%.

Fruit d’aquesta cooperació entre administracions, l’Ajuntament d’Almassora continuarà en 2021 amb l’execució d’obres cofinançades amb subvencions europees. És el cas de la nova excavació en el jaciment del Torrelló del Boverot, valorada en 35.584 euros, adjudicada a l’empresa Global Geomática S.L. o la finalització de la reforma del bulevard Sant Jaume, que es troba en fase de licitació pública. Sis empreses opten a l’adjudicació d’un contracte valorat en 580.800 euros.

La previsió de l’equip de govern passa per rebre 1.448.393,16 euros de la Unió Europea per a executar obres enguany amb càrrec als fons FEDER. El pla d’inversió de l’exercici aborda, a més dels projectes ja esmentats, la millora del passeig Vora Riu, la rehabilitació i ampliació de l’auditori Les Boqueres, l’anell de fibra, l’aula d’informàtica, la màquina deshumidificadora de la piscina o les millores en el barri de Corell.

Altres 50.000 euros procedents d’Europa contribuiran a la despesa prevista per l’Ajuntament per a l’adquisició de terrenys al parc públic del Serrallo. Completen inversions amb fons FEDER la segona fase de conversió en zona de vianants de la Vila, els leds per al districte marítim, el mirador de Santa Quitèria, l’adequació i accessibilitat en avinguda Castelló i Sant Ferran i les millores a Fàtima i Pius XII.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari