Les obres de la Vila d’Almassora comencen amb les cates subterrànies

Les obres de la Vila d’Almassora comencen amb les cates subterrànies
23/11/2021 -

La segona fase de conversió en zona de vianants de la Vila d’Almassora ha començat ja amb l’execució dels tastos en la xarxa d’aigua potable per al traçat de les futures canalitzacions subterrànies. El carrer San Miguel i el seu entorn alberga els primers treballs d’aquesta nova etapa d’obres per a la conversió en zona de vianants del conjunt declarat Bé d’Interés Cultural (BIC).

Aquesta actuació conviurà el pròxim cap de setmana amb la celebració de la Fira de Sant Andreu, de manera que la maquinària pesant, el clos i el gruix dels treballs puga ocupar el conjunt de la superfície afectada a partir de la setmana que ve. En el cas del cronograma d’aquesta setmana, la maquinària precisa és lleugera i permetrà celebrar el tradicional mercat medieval sense risc per als participants.

Els tastos subterranis constitueixen un primer pas de les obres que executa, igual que en la primera fase, l’empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones, i que tenen un termini d’execució de sis mesos per a transformar la plaça Major i el seu entorn amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora.

En aquest mig any d’actuacions en el cor de la Vila, els operaris duran a terme l’eliminació de vorades, la construcció d’una vorera a una única altura i la renovació de serveis auxiliars per a millorar les prestacions a la ciutadania en un barri que emmalalteix de telecomunicacions potents.

San Miquel, Sant Cristòfol, Sant Roc, Sant Joan, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Déu de la Llum, travessia Eiximeno i plaça Major se sotmetran a una reforma que va eixir a concurs públic per 449.000 euros. En total, l’obra afectarà 2.1875,75 metres quadrats entre 2021 i els primers mesos de 2022.

El resultat deixarà a la llum un entorn que seguirà el mateix codi utilitzat en la primera fase de les obres per a garantir l’homogeneïtat del barri. Els materials oferiran continuïtat als nous carrers reformats i idèntica sensació d’amplitud a la de la plaça de l’Església. A més, els trams renovats lluiran també les plaques amb informació dels edificis catalogats, dotacionals i aquells amb interés arqueològic.

Les obres del BIC inclouen també la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua potable amb la substitució de les velles conduccions de fibrociment per altres de polietilé més gran. D’igual forma, la xarxa elèctrica disposarà de canalitzacions entubades subterrànies i arquetes en cada encreuament de carrers per a eliminar encreuaments aeris existents quan les companyies actuen, tal com succeirà amb les empreses de telefonia.

Aparcament exterior

El departament d’Urbanisme treballa per a l’adequació d’un solar de 3.000 metres quadrats que done cabuda a més d’un centenar de vehicles al costat de la plaça de la Molineta una vegada que la plaça Major restringisca el pas de trànsit i únicament permeta l’entrada i eixida als propietaris d’habitatges en l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari