La pantalla verda d’Almassora estrenarà el projecte de compra pública innovadora

La pantalla verda d’Almassora estrenarà el projecte de compra pública innovadora
03/01/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora estrenarà enguany el projecte de compra pública innovadora (CPI) amb la pantalla verda del Serrallo. Així, després de la constitució d’aquesta iniciativa nova en l’administració local, l’equip de govern pretén convocar a les empreses interessades perquè presenten propostes tècniques que resolguen altres problemes de la zona.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ho ha detallat en la presentació dels projectes de 2022. “Hem considerat que la primera de les propostes que portem al projecte de compra pública innovadora siga precisament la pantalla verda per a fer una consulta al mercat i així incorporar novetats tècniques que facen que aqueixa pantalla també es puga convertir en una zona de drenatge que mitigue problemes d’inundacions en la zona”, segons aquesta part.

En concret, Galí ha incidit en què aqueixa massa forestal que eliminarà les vistes del polígon, mitigarà el soroll de les empreses i contribuirà al fet que les partícules en suspensió queden més desplaçades de la zona més habitada “és també perfecta per a millorar el drenatge de la zona de la Mitgera, que causa molts problemes en els moments d’inundacions”.

La CPI, que va fer els seus primers passos en l’últim trimestre de 2021 amb la invitació a 150 empreses de la zona per a presentar-los les bases d’aquest programa inèdit, suposa una demanda pública de productes o serveis que no existeixen en el mercat. Es tracta d’un procés de codisseny entre la mateixa administració i l’empresa privada, de manera que l’Ajuntament sol·licita una solució tècnica molt concreta i les signatures busquen alternatives que s’adapten a aquestes necessitats.

En el cas del parc públic, la intervenció en la zona podria servir com a oportunitat per a millorar l’evacuació de les aigües durant episodis de fortes pluges. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almassora aportaria millores extra a la intenció inicial d’executar una zona verda que minimitze ho impacte de les indústries.

Així, ho equipe de govern confia que les empreses presenten propostes tècniques més enllà de l’objectiu principal de la pantalla verda mentre es produeix la compra de la primera fase de sòl per a executar el parc públic. Cal recordar que el pressupost municipal d’enguany reserva 1.455.200 euros per a l’adquisició del terreny que, segons el compromís adquirit, es produirà abans de l’estiu. Els fons FEDER de la Unió Europea aportaran 33.000 euros a la iniciativa. Al temps, altres 12.763,64 euros aniran destinats a la redacció del projecte d’obra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari