Pantalla verda, insonorització d’habitatges i vial ràpid optaran a fons europeus a Almassora

El director general de Qualitat Ambiental i el consistori defenen una operació conjunta

Pantalla verda, insonorització d’habitatges i vial ràpid optaran a fons europeus a Almassora
01/03/2021 -

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Almassora conjuminaran esforços per a incloure l’execució de la pantalla verda del Serrallo, la insonorització d’habitatges de la zona nord i el vial ràpid d’evacuació en una mateixa operació en la sol·licitud de fons europeus de reconstrucció. Així es desprén de la reunió mantinguda entre l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, amb el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, de la Conselleria de Transició Ecològica.

L’objectiu passa per vincular les actuacions en la zona més afectada pel polígon en tant que les peticions responen a una iniciativa comuna per a minimitzar l’impacte industrial en la població de la costa. Per això, el consistori ampliarà els contactes a la Conselleria d’Habitatge per a agilitar la sol·licitud de subvencions encaminades a insonoritzar els habitatges de la zona nord de la platja. El mateix Piquer s’ha compromés també a traslladar la problemàtica al gabinet que dirigeix el vicepresident Martínez Dalmau per a accelerar l’arribada de fons.

Referent al mesurador d’emissions, Piquer va indicar que l’estació fixa estarà en breu atés que en aquests moments únicament queda pendent l’alta del subministrament elèctric. Els registres es completaran amb els obtingudes per un mesurador fix situat en un col·legi públic del Grau de Castelló. No obstant això, el director general de Qualitat Ambiental va traslladar que amb les dades obtingudes de l’estació provisional durant aquests primers mesos en funcionament, el departament que dirigeix prepararà un informe per a remetre’l a les empreses amb els advertiments oportuns.

No en va, els fons europeus de recuperació als quals optaran empreses del Serrallo estan supeditats a implementar polítiques respectuoses amb el medi ambient, entre les quals figuren eines per a reduir les emissions. Per aquest motiu, totes dues institucions confien en un esforç major en sostenibilitat per part del polígon per a garantir l’arribada de subvencions de la Unió Europea.

A més, els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Almassora manaran periòdicament escrits a la Conselleria per a informar de la situació referent a les autoritzacions ambientals integrades de les empreses. D’igual forma, Medi Ambient i Mobilitat treballaran conjuntament amb el consistori per a avançar en el vial ràpid, seguint el treball ja iniciat amb la Direcció General de Mobilitat.

“Pensem que és imprescindible abordar de manera conjunta entre les administracions implicades tots els aspectes que afecten el veïnat de la platja a conseqüència de l’activitat del Serrallo atés que és un moment crucial per a optar a les diferents ajudes europees que estan en marxa”, segons Martinavarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari