El passeig marítim d’Almassora reforça la seguretat de vianants i ciclistes

El passeig marítim d’Almassora reforça la seguretat de vianants i ciclistes
03/02/2021 -

El passeig marítim d’Almassora reforça des d’avui la seguretat de vianants i ciclistes respecte del trànsit rodat. El consistori ha començat la instal·lació de 58 peces que separaran en la calçada el carril reservat a vehicles enfront de la resta de persones usuàries de la primera línia de costa. Es tracta de nous elements que, juntament amb el repintat de la senyalització, sumen 39.000 euros amb càrrec al pressupost municipal.

Aquest increment de la seguretat afectarà la totalitat del passeig, a excepció del tram comprès entre camí La Mar i carrer Venècia, amb entre 35 i 40 metres de distància entre peça i peça per a dotar de continuïtat la separació entre els carrils. La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha indicat que aquest projecte pilot s’estendrà en nous trams si dóna bon resultat.

Es tracta de pilons que combinen formigó amb peces metàl·liques tallades amb el nom d’Almassora i decorades amb elements marítims i el castell de l’escut de la localitat. Aquests nous elements són més resistents que els bolardos de plàstic. Aquesta circumstància permetrà que temporals d’escassa magnitud no afectin la seua solidesa i complisquen la seua funció en qualsevol moment de l’any, no sols a l’estiu quan el flux de persones és major.

En aquest sentit, Martinavarro ha agraït a la Policia Local d’Almassora la seua predisposició a l’hora de traçar el dispositiu per a reduir la sinistralitat i garantir la seguretat de les persones que utilitzen el passeig marítim, especialment per a ciclistes i transeünts, “que són el col·lectiu més vulnerable”.

Els nous pals se sumen a la recent instal·lació de sis guals coneguts com a coixins berlinesos, per a reduir la velocitat en les principals vies de la platja. La instal·lació respon a la sol·licitud veïnal d’atallar la perillositat per a transeünts i trànsit. Una inversió de 11.000 euros va permetre col·locar dos d’aquests equips en el camí Catalans, dos en Om Blanc, un en Benafelí i un altre en el Camí la Mar.

Aquests obstacles que obliguen a reduir la velocitat han incrementat la seguretat viària al costat dels radars pedagògics instal·lats tant en el nucli urbà com en la costa coincidint també amb vies on les persones residents denuncien velocitats superiors als 40 quilòmetres per hora. El cost d’aquesta mesura supera els 18.100 euros amb càrrec a les arques municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari