Així és el pla d'Almassora per a posar fi a les plagues de coloms

Una empresa provincial s’encarregarà en els pròxims cinc mesos de capturar aquests ocells

Així és el pla d'Almassora per a posar fi a les plagues de coloms
14/04/2023 -

L’Ajuntament d’Almassora ha pres mesures per a controlar la plaga de coloms que afecta la localitat des de fa diversos mesos. Per a això, la Regidoria de Salubritat ha contractat l’empresa Adda Obres, Projectes i Serveis, amb seu en la població de Salzadella, per a executar un pla de cinc mesos que permeta controlar la població d’aquests ocells en el municipi.

Des de l’inici del pla al març, la companyia ha capturat un total de 67 exemplars en quatre punts diferents del municipi. La decisió de contractar aquesta empresa es va prendre després de les peticions veïnals i les queixes per la brutícia generada pels excrements produïts per aquests ocells.

L’equip de govern ha destinat un pressupost de 3.388 euros per a controlar aquestes plagues des d’el mes de març passat fins a juliol. Els tècnics municipals, gràcies a la comunicació amb el veïnat i a les instàncies rebudes, han trobat els focus amb major xifra d’ocells i han col·laborat amb l’empresa contractada per a la col·locació de quatre sistemes de captura en els punts seleccionats: carrer Major número 45, carrer San José número 2, carrer de la Llum número 6 i carrer León XIII número 15.

Els operaris de la companyia han revisat les gàbies de captura dues vegades per setmana per a dur a terme un seguiment eficaç durant el mes de març i seguiran amb aquesta programació fins a juliol. Els resultats del mes de març són encoratjadors, amb 13 ocells capturats el 7 de març i 11 el dia 28. L’àrea municipal de Salubritat espera augmentar els 67 coloms engabiades al març durant aquest mes d’abril.

La regidora de Salubritat d’Almassora, María José Tormo, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats del mes passat i espera que es continuen capturant més ocells en els pròxims mesos. “Som coneixedors del problema de brutícia que generen aquests animals, més si cap en una zona com la Vila amb la inversió realitzada recentment en la conversió en zona de vianants dels seus carrers”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari