El ple d’Almassora assumeix la cessió de l’Institut de Qualitat de l’Edificació per a la Policia Local

El ple d’Almassora assumeix la cessió de l’Institut de Qualitat de l’Edificació per a la Policia Local
18/01/2021 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora acceptarà aquesta vesprada la cessió de l’Institut de Qualitat de l’Edificació, fins ara propietat de la Generalitat Valenciana, per a executar les obres de la futura seu de la Policia Local. La Conselleria d’Hisenda ha autoritzat la mutació demanial a favor del consistori i aquest emplenarà en sessió plenària el procés per a avançar la transformació de l’edifici abandonat.

En aquest sentit, la sessió ordinària corresponent al mes de gener es desenvoluparà de nou de manera telemàtica, després de mesos de reunions presencials, per raons sanitàries derivades de la COVID-19. L’aprovació de la proposició per a acceptar la mutació a favor de l’Ajuntament suposa assumir la gestió del procés que convertirà aquest edifici abandonat al carrer Indústria en la futura central de la Policia Local.

D’aquesta manera, el laboratori autonòmic de 1977, que manca d’usos des de 2012, passarà a ser un modern edifici adaptat a les necessitats de la plantilla d’agents i el veïnat d’Almassora. La transformació està valorada en 600.000 euros en dues anualitats. Així, en l’exercici vigent hi ha una reserva municipal de 200.000 euros, complementada per una subvenció de 100.000 euros de la Generalitat Valenciana. Les obres finalitzaran en 2022 amb 300.000 euros d’aportació entre totes dues entitats al 50%.

Els tècnics municipals d’Urbanisme són els encarregats de dissenyar la conversió del vell laboratori en una moderna seu de Policia Local de 518 metres quadrats construïts sobre una parcel·la de 3.632 del polígon Millars. Al costat de la superfície, la ubicació del bloc, en l’accés oest de la localitat al costat dels voltants de la zona industrial i l’estació de ferrocarril, ha sigut un altre dels aspectes valorats per l’equip de govern i la pròpia Policia Local per al trasllat.

També el projecte dels arquitectes municipals respon a les pretensions del Cos per a millorar la seua comoditat i atenció al públic, amb espais que garantisquen la privacitat i reserven sales per a formació. A canvi de la cessió que assumeix hui l’Ajuntament, les instal·lacions es reserven exclusivament per a l’ús de la nova comissaria, així com per a possibles usos puntuals de les dependències per a la realització d’actes organitzats per la Generalitat Valenciana, en cas de sol·licitar-ho.

“De la mateixa forma que va ocórrer amb l’edifici abandonat del SUPOI-8, ara seu de l’Institut de Tecnologia Ceràmica, el diàleg entre administracions ens permet millorar les prestacions a la ciutadania donant usos a dependències que estaven tancades i perdent valor”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari