L’equip de govern d’Almassora obri el pressupost 2021 al consens amb l’oposició

Agustí trasllada als grups les inversions, que comptaran amb crèdit extern, per al debat

L’equip de govern d’Almassora obri el pressupost 2021 al consens amb l’oposició
15/11/2020 -

El regidor d’Hisenda d’Almassora, Santiago Agustí, va reunir aquest divendres als representants dels grups en l’oposició per a traslladar-los l’esborrany del pressupost de 2021 elaborat per PSPV i Ciutadans i tendir la mà al consens de cara a tancar els comptes del pròxim any. Agustí va informar els portaveus de Compromís i Partit Popular de la determinació de l’equip de govern de recórrer al finançament extern en part de les inversions per a aprofitar que Almassora té un dels nivells de deute més baixos de la província i que podrà optar per aquesta via sense pujar cap impost municipal.

La trobada, en la qual també va participar el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, en nom de l’executiu local de coalició, va abordar el quadre d’inversions per a 2021, en el qual seran capitals la construcció dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, així com l’IES Álvaro Falomir, però també els barris, amb projectes històrics com la compra dels terrenys a la platja per a la construcció de la pantalla verda o la continuació de la conversió en zona de vianants de la Vila. En aquesta línia, els portaveus de l’equip de govern van oferir uns dies a l’oposició perquè puguen realitzar les seues aportacions a l’esborrany i tancar així uns comptes de consens.

Agustí va recordar que les obres de la Vila se sumen a altres projectes “imprescindibles” perquè també compten amb finançament de la Unió Europea a través dels fons FEDER, com l’última fase de reforma del carrer Sant Jaume o la rehabilitació del Casal Jove (antic Ateneu Jove). No en va, el programa de subvencions europees finalitza en 2023 i l’Ajuntament d’Almassora treballa amb un cronograma ajustat per a complir els terminis i rebre la totalitat de les ajudes.

Per aquest motiu, l’equip de govern recorrerà al crèdit extern l’any vinent amb l’objectiu de disposar del major volum d’inversions “en un pressupost que serà històric amb prop de 21 milions d’euros en obres que, només en infraestructures educatives absorbiran 16 milions d’euros”. D’aquesta manera, Almassora ha crescut progressivament en inversions dels 1,5 milions recollits en el pressupost de 2015 a una xifra que quadruplica les de l’any passat.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda ha recordat que el crèdit de l’administració local no repercutirà en els impostos ciutadans ni suposarà una retallada en els serveis públics com va ocórrer l’última vegada que l’Ajuntament d’Almassora va subscriure un préstec, en aqueixa ocasió per a pagar la sentència judicial per la taxació dels terrenys de l’avinguda Generalitat.

“Els comptes d’Almassora estan absolutament sanejats i ens mantenim com un dels municipis de la província de la nostra grandària amb menys deutes després d’haver anat amortitzant totes les càrregues que ens va suposar la sentència de l’avinguda”, ha indicat l’edil d’Hisenda, que ha previst una nova reunió amb els portaveus de tots els grups la setmana vinent per a avançar en uns comptes “que esperem que siguen de consens en un moment tan difícil per a les famílies, que esperen acords i no enfrontaments polítics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari