El pressupost d’Almassora trencarà la barrera dels 40 milions en 2022

Creix un 23,36% respecte als 35 milions actuals sense pujar impostos

El pressupost d’Almassora trencarà la barrera dels 40 milions en 2022
27/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ultima el tancament del pressupost de 2022, que trencarà la barrera dels 40 milions fins a situar-se en 43.374.071,42 euros, segons el projecte presentat per l’alcaldessa, Merche Galí; el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí; i el tinent d’alcalde Javier Mollá. Els comptes creixeran un 23,36% respecte a l’exercici actual en què es van situar en 35.161.135,36 euros.

“Profundament inversor, històric i allunyat de les previsions que manegen ajuntaments de la nostra grandària gràcies a l’arribada dels fons FEDER de la Unió Europea i el pla Edificant de la Generalitat Valenciana”, segons ha detallat l’alcaldessa. Per part seua, l’edil d’Hisenda es reunirà el dilluns amb els portaveus dels grups polítics per a presentar-los l’estudi dels comptes i rebre les seues propostes.

El marge de maniobra en el pressupost de 2022 és escàs en tant que està vinculat en gran part a les inversions en centres educatius i les obres lligades als fons europeus, que han d’estar certificades a 31 de desembre de 2023. En aquesta línia, continuaran avant amb els treballs ja iniciats en els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán, l’Auditori Les Boqueres, l’accessibilitat de Botànic Calduch o la renovació de l’Ateneu Jove per a la seua conversió en centre juvenil i formatiu accessible, entre altres.

Precisament les subvencions reeixides d’altres administracions permeten multiplicar els comptes sense apujar impostos. Així, l’Ajuntament d’Almassora mantindrà el tipus impositiu de l’Impost de Béns immobles (IBI) en el 0,60%, de manera que contindrà la pressió fiscal i la mantindrà com la més baixa dels municipis de la seua grandària. En la mateixa línia, les ordenances fiscals recolliran bonificacions en l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) per a les empreses que aposten per la producció d’energia renovable.

A més, Agustí ha anunciat l’increment del fons de contingència, de manera que la localitat puga fer front a imprevistos durant el pròxim exercici. Aquest capítol passarà de 154.151,61 euros en 2021 a 161.683,37 euros l’any que ve. Per contra, reduirà les despeses financeres de 74.161,47 euros a 59.315 euros.

Després de la reunió del dilluns amb els grups polítics, el calendari situarà a mitjan desembre la convocatòria de la comissió d’Hisenda i, en els dies següents, el ple extraordinari per a l’aprovació del pressupost de 2022, que permetrà iniciar el nou curs

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari