Un pressupost “auster” de 36.5 milions per a afrontar la inflació a Almassora en 2023

Un pressupost “auster” de 36.5 milions per a afrontar la inflació a Almassora en 2023
29/11/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tancat un pressupost de 36.545.300 euros per a 2023, uns comptes inferiors a les de l’exercici en curs davant el context socioeconòmic i que, per huité any consecutiu, mantindran congelats els impostos, segons ha declarat l’alcaldessa, Merche Galí.

Serà un pressupost “auster”, en el qual “totes les regidories reduiran les seues despeses corrents” perquè l’Ajuntament assumisca el 3% de l’increment del cost del tractament del fem, així com el del contracte d’esports, la revisió del cost del contracte de recollida de residus i l’augment dels fons per a neteja viària, en lloc de repercutir-ho a la ciutadania.

La memòria d’Alcaldia per a aquests comptes reflecteix la pujada de tots els costos amb “una taxa d’inflació del 7,3% en el moment en el qual redacte aquest document, problemes de subministraments que encara arrosseguem i una guerra a Europa que es prolonga en el temps”, per la qual cosa “la conseqüència és directa tant en el pressupost municipal com per a les economies familiars: en 2023 pagarem més pels mateixos serveis, productes i costos energètics”.

Davant aquesta situació, l’equip de govern format per PSPV i Ciutadans ha apostat per un pressupost profundament inversor (9.6 milions d’euros), en tant que “les administracions hem de convertir-nos en motors econòmics que permeten mantindre l’ocupació i asseguren la supervivència de les empreses”. Al temps, aquesta vocació garantirà a l’Ajuntament d’Almassora el compliment de la normativa europea per a la consecució dels fons FEDER. A ells se sumaran en 2023 els primers Next Generation, amb 550.000 euros per a modernitzar el sistema de recollida de residus, amb mitjans més sostenibles i de qualitat.

Tot això arribarà l’any decisiu per a “posar fi a un trist rècord: ser la ciutat de la província amb més barracons”, a més de limitar-se l’IES Álvaro Falomir per 15,7 milions i continuar les millores en els col·legis inclosos en el Pla Edificant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari