El pressupost de 2021 serà “històric” per a Almassora en créixer un 22,7% fins als 35,1 milions

Sense pujar impostos suma 32 inversions amb 11,1 milions, sis més que en 2020

El pressupost de 2021 serà “històric” per a Almassora en créixer un 22,7% fins als 35,1 milions
10/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora aprovarà dilluns que ve un pressupost “històric” per a 2021 que per primera vegada supera els 35 milions d’euros. L’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, al costat del portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, han presentat aquest matí uns comptes que creixen un 22,7% respecte a l’exercici en vigor i que tenen un marcat caràcter inversor amb l’objectiu de la recuperació de l’ocupació i l’economia.

En concret, Almassora gestionarà un pressupost que aconsegueix els 35.161.135,36 euros enfront dels 28,6 milions de l’any en curs i que reserva 11.150.894,86 euros a inversions enfront dels 5,2 milions de 2020. En total suma 32 línies d’inversió que abasten la totalitat dels barris i centra la major part d’obres en infraestructures educatives en el nucli urbà (col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán i IES Álvaro Falomir).

Els representants de l’equip de govern han escenificat l’acord a la Vila, que l’any vinent serà objecte de noves inversions amb els 250.000 euros reservats per a la conversió en zona de vianants de la plaça Major i els carrers adjacents després de la reforma executada enguany en Sant Joaquim i la plaça de l’Església. Fàtima, Corell, Pius XII, els polígons industrials i el paratge de Santa Quitèria també albergaran millores l’any vinent.

La platja serà un altre dels districtes beneficiats amb fons públics a través de l’obertura del nou tram de l’avinguda Mediterrània, l’eliminació de corbes en el camí Benafelí, la millora del passeig Vora Riu, la substitució dels antics equips per leds en l’enllumenat públic o la compra de terrenys per a la futura pantalla verda.

L’alcaldessa ha defensat el perfil social en la configuració d’un pressupost marcat per la crisi del coronavirus, fet que ha motivat la incorporació de l’I Pla d’autònoms i pimes, l’aposta pels plans d’ocupació i la reducció de la pressió fiscal per sisé any consecutiu. “En 2021 no hi haurà pujades d’impostos, sinó que descendiran les taxes per l’ocupació de les terrasses d’hostaleria i mercats i hi haurà bonificacions per als qui aposten per l’energia renovable en els seus habitatges, a més de per a usuaris que fidelitzen els seus abonaments en activitats esportives municipals”, segons Galí.

El regidor d’Hisenda ha destacat el fort caràcter inversor dels comptes municipals “gràcies a que Almassora se situa al capdavant de la província amb una dels deutes més baixos, en el 9% al tancament d’aquest exercici, per l’esforç realitzat en els últims anys”. Al temps ha convidat al consens a la resta de grups polítics, amb els quals l’equip de govern s’ha reunit en les últimes setmanes, “en un moment en què la ciutadania necessita unió i acords”.

Per al portaveu de Ciutadans, el pressupost que s’aprovarà dilluns és “excepcional” i permetrà executar reivindicacions veïnals històriques sense deixar de costat la lluita contra la pandèmia, que en 2020 ha suposat una despesa de 650.000 euros entre els quals s’inclouen els més de 300.000 euros en obres i serveis encarregades a empreses locals per a la seua recuperació econòmica a través del Pla Reactive, en paraules de Javier Mollá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari