La primera ordenança de les platges d’Almassora conjugarà oci i conservació

Així, es fixa les normes d’ús, seguretat i les sancions per infraccions

La primera ordenança de les platges d’Almassora conjugarà oci i conservació
27/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora prepara la primera ordenança municipal de les platges de la localitat per a regular el seu ús i prioritzar la conservació de l’entorn natural. El text marca les normes d’utilització, de caràcter higiènic i sanitari, les consideracions referent a la vigilància i la seguretat i el règim sancionador. El consistori vol treballar en la protecció de l’entorn de les costes de Benafelí, Pla de la Torre i les Goles.

L’ordenança pretén regular el correcte ús del litoral conjugant el dret que tenen totes les persones a gaudir amb el deure de l’Ajuntament de vetlar per la utilització racional en el marc de les seues competències. La finalitat és protegir i millorar la qualitat de vida i conservar l’entorn natural sobre la base de la solidaritat col·lectiva. A més, l’administració pretén fer arribar la normativa aplicable a la ciutadania, a través d’aquesta ordenança, que suposa un instrument més pròxim i accessible per al veïnat.

El text reconeix la platja de Benafelí, que comprén des de l’espigó de la Mitgera fins al del carrer Mestral (1.700 metres); la de Pla de la Torre, entre Mestral i Vora Riu (1.400 metres) i la platja dels Gols, inclosa en el paisatge natural protegit de la desembocadura del riu Millars. En tots els casos, l’esborrany assenyala el passeig, l’estada i el bany a les platges i la mar com a preferents sobre qualsevol altre ús.

Segons l’esborrany actual, les infraccions es classifiquen en lleus i greus. Aquestes últimes es refereixen al depòsit de materials contaminants o que puguen produir accidents, la permanència d’embarcacions fora de les zones delimitades, el depòsit de residus de materials en combustió, la tinença d’animals no autoritzats a les platges, la pràctica de la pesca en època o horari no autoritzat, la venda ambulant, utilitzar els rentapeus per a altres usos i negar-se a complir les indicacions del personal de vigilància.

El text reflecteix també la prohibició de realitzar foc a excepció de la celebració de la Nit de Sant Joan, en les zones i condicions autoritzades d’ús, així com l’ús de bombones de gas i/o líquids inflamables a les platges i també cuinar en la zona d’arena de les platges. La nova normativa en la qual ja treballa l’equip de govern assenyala també la prohibició de realitzar botellons en la zona de l’arena.

Les infraccions lleus, aquelles que no es troben en els supòsits anteriors, portaran aparellades multes de 60 a 300 euros, mentre que les greus oscil·laran entre 300 i 3.000 euros. El document té en compte també la reincidència de la persona responsable de les infraccions, la major o menor pertorbació causada per la infracció en el medi ambient i/o els usuaris i la intencionalitat de l’autor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari