La primera ordenança de les platges d’Almassora entra ja en exposició pública

La primera ordenança de les platges d’Almassora entra ja en exposició pública
28/03/2021 -

La primera ordenança de la història per a les platges d’Almassora entra ja en el període d’exposició pública. L’oposició ja coneix la regulació que entrarà en vigor després de la seua aprovació en el ple municipal. El text acredita un espai de la costa sense fum, protecció per a les zones de nidificació dels ocells, sancions contra l’abocament de residus i potenciarà la platja natural de les Goles. A més, l’ordenança és un requisit indispensable per a poder obtenir el guardó de la bandera blava per a la costa de la localitat.

La regulació té la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida en la zona marítima, així com conservar l’entorn natural de la zona. El text recull la normativa per als quatre quilòmetres de platges: 1.700 metres la platja de Benafelí, 1.400 metres la de Pla de la Torre i 900 metres la de les Goles. El tram de costa que comprén entre la zona de jocs infantils del vaixell en Pla de la Torre fins a l’inici de la platja dels Gols serà el tram sense fum on els usuaris no podran fumar.

D’altra banda, el document marca la temporada de bany en la mar Mediterrània des de l’1 de juny fins al 30 de setembre. També fixa la prohibició de realitzar jocs, activitats o exercicis que molesten els usos preferents a la platja: l’estada, el bany i el passeig. Els animals domèstics podran accedir a la costa d’Almassora dins de les limitacions regulades en l’article 18 de l’ordenança de possessió reguladora d’animals.

La regulació de la costa fixa la prohibició entre altres coses de realitzar botellons o cuinar en la zona de l’arena de les platges del municipi. L’ordenança també impedeix la realització de foc en la costa, a excepció de la celebració de la Nit de Sant Joan, en les zones i condicions autoritzades d’ús, així com l’ús de bombones de gas i líquids inflamables.

El text també reflecteix les infraccions lleus, que portaran aparellades multes de 60 a 300 euros, mentre que les greus oscil·laran entre 300 i 3.000 euros. El document té en compte també la reincidència de la persona responsable de les infraccions, la major o menor pertorbació causada per la infracció en el medi ambient i/o els usuaris i la intencionalitat de l’autor.

Finalment, el regidor de Platges i Turisme, Joan Antoni Trenco, acompanyat per l’edil de Cultura, Javier Mollá, i el tècnic municipal encarregat de redactar el text, ha exposat davant l’oposició la primera ordenança de les platges d’Almassora. “Les nostres platges precisaven ja d’una regulació perquè tots els usuaris gaudim de la nostra costa sota les mateixes normes i fent un ús correcte d’un dels béns naturals més importants que té Almassora”, ha declarat Trenco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari