Almassora dissenya un programa d’intervenció de conductes addictives per a joves

Almassora dissenya un programa d’intervenció de conductes addictives per a joves
29/09/2020 -

La regidora de Serveis Socials, María José Tormo, al costat de les tècniques de l’equip de menors d’aquest departament, els directors de l’IES Álvaro Falomir, IES Vila-roja i el centre de formació Cervantes, les respectives orientadores d’aquests centres i els empleats de l’entitat ‘Probabilitat zero’ han dissenyat un programa d’intervenció de conductes addictives en la seua última reunió. D’aquesta manera, el projecte ocuparà els tres pròxims mesos per a abastar des de l’inici del curs escolar fins a les dates nadalenques, assenyalades per la gran quantitat de promocions i ofertes.

La iniciativa, duta a terme per un equip de psicòlegs de l’entitat ‘Probabilitat zero’, cerca intervindre en les conductes disruptives i addictives dels joves d’Almassora. Algunes d’elles són la ludopatia, l’addicció al telèfon mòbil o les noves tecnologies, l’alcohol o el consum de drogues. Les sessions seran dilluns i dimecres des de les 15 hores fins a les 19.30 hores i divendres des de les 8 hores fins a les 14 hores, totes en l’edifici de Serveis Socials situat en l’avinguda José Ortiz.

D’altra banda, des de fa quatre anys ‘Probabilitat zero’ ja realitza actuacions a Almassora, amb intervencions i campanyes de conscienciació per a previndre conductes addictives i no addictives al costat dels treballadors de Serveis Socials. Gràcies als estudis realitzats durant aquests anys arrere, tant el consistori com l’entitat han decidit traçar un programa per a pal·liar aquest tipus de conductes i organitzar una intervenció més especifica.

Per a això, l’organisme ‘Probabilitat zero’ derivarà a Serveis Socials els casos que contemple com a perillosos, ells decidiran si el menor necessita intervenció d’aquest programa d’actuació, si li fan falta sessions individuals o grupals, si necessita una ajuda més terapèutica, etc. Per a sol·licitar aquest servei, els menors al costat dels seus pares han de posar-se en contacte amb els Serveis Socials i exposar el seu cas.

Finalment, la regidora de Serveis Socials, María José Tormo, ha valorat la creació d’aquest programa d’intervenció per als joves “és una mesura més que els Serveis Socials d’Almassora posem a l’abast dels nostres joves i les seues famílies, les addiccions són una xacra que minva a la nostra joventut ja que cada any ascendeixen els casos en tot el país”, ha declarat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari