El Port confirma que aportarà la franja dunar d’un quilòmetre a la platja d’Almassora abans d’acabar l’any

Costas, Ajuntament i Autoritat Portuària van tornar a reunir-se aquesta setmana

El Port confirma que aportarà la franja dunar d’un quilòmetre a la platja d’Almassora abans d’acabar l’any
08/09/2022 -

L’Autoritat Portuària de Castelló ha confirmat aquesta setmana que aportarà la franja dunar d’un quilòmetre a les platges d’Almassora abans de finalitzar l’any. La reunió, celebrada dimarts passat en la seu de la Direcció Provincial de Costes, va agrupar representants de Costes, Ajuntament d’Almassora i el Port de Castelló. Els tinents d’Alcaldia, Carmina Martinavarro, i Javier Mollá, van assistir a la cita per part del consistori i van rebre la ratificació de l’Autoritat Portuària en el seu compromís per actuar a la platja d’Almassora.

L’arena, que s’escamparà des del camí Catalans fins a Roser de la Mar durant l’últim trimestre de l’any, ja té el vistiplau de Costes. L’Autoritat Portuària ha confirmat que els treballs, valorats en 100.000 euros, seran a càrrec del pressupost de 2022 del Port de Castelló amb un termini màxim de dos mesos d’execució. A més, el projecte no afectarà de cap manera als espais naturals reservats per a la protecció d’ocells i fauna en aquesta zona de la costa local.

La intenció de les tres entitats públiques ha sigut evitar l’existència d’obres durant l’estiu i així garantir l’accés dels banyistes a totes les franges de la platja d’Almassora. D’aquesta manera, Costes tramita les últimes autoritzacions al Port de Castelló per a la primera intervenció en la zona marítima de la localitat amb l’objectiu de fer front a l’activitat del recinte portuari.

En aquest sentit, les tres administracions han destacat que aquesta serà la primera de les col·laboracions que milloraran la platja d’Almassora, i que continuarà amb altres projectes encaminats a millorar la regeneració de la zona. L’Autoritat Portuària garanteix una inversió inèdita durant altres legislatures en la costa municipal en intervencions a mitjà termini.

El personal del Port de Castelló va explicar en la reunió del dimarts els treballs previstos en la zona davant els regidors Martinavarro i Mollá. La intervenció consistirà en l’abocament de 7.200 metres cúbics d’arena, al voltant d’un quilòmetre d’extensió, des de l’altura del quiosquet de la platja Benafeí fins a Roser de la Mar, aproximadament.

Finalment, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha declarat que “estem molt agraïts al Port de Castelló per aquesta primera intervenció en la nostra costa, tenim el compromís ferm que estarà executada abans d’acabar l’any”. “Esperem que siga la primera d’altres actuacions que necessita la nostra costa amb l’ajuda del Port”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari