La posada en valor del Millars a Almassora absorbirà 516.000 euros en 2021

Consistori i FEDER pagaran al 50% el projecte amb passeig, mirador, jocs i jardineria

La posada en valor del Millars a Almassora absorbirà 516.000 euros en 2021
26/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat 516.000 euros en el pressupost municipal de 2021 per a valorar el riu Millars en el tram més pròxim a la desembocadura, considerada d’alt valor ecològic. Es tracta d’un projecte dissenyat per tècnics municipals que inclou passeig accessible, jocs infantils, un mirador cap als Gols i una pèrgola, ancoratges per a cavalls i espais per a la pràctica esportiva al costat del riu.

Així, amb tots els permisos disponibles mancant l’autorització de Costas, l’equip de govern considera que el de Vora Riu serà un dels primers projectes a eixir a licitació en 2021 amb 258.000 euros que aportarà l’Ajuntament i la mateixa quantitat a càrrec dels fons FEDER de la Unió Europea. Una zona de recepció amb pèrgola i mirador cap als Gols donarà la benvinguda a la ciutadania en el tram més pròxim a la desembocadura del riu en la mar.

A partir d’aquesta zona, el visitant trobarà fins a set punts amb jocs infantils, ancoratges per a cavalls i zones esportives amb bancs per a estiraments o abdominals. Tot això estarà integrat amb diferents paviments drenants que retornen l’aigua al riu en cas de pluges. Albero, llamborda i graveta, combinats amb plantes autòctones aromàtiques, constituiran el passeig que connectarà amb la senda verda cap a la platja.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha detallat que el capítol d’inversions en els comptes del pròxim any, a punt de tancar-se, reserva una de les partides més abundants per a la revitalització d’aquesta zona natural. “La pandèmia i el confinament ens han fet valorar encara més els espais oberts i han sigut determinants per a llançar aquesta actuació que ens permetrà gaudir encara més del Millars”, ha considerat.

L’entorn també incorporarà l’APP per a fomentar el turisme de naturalesa en el paratge natural del Millars. La Generalitat Valenciana i el departament de Turisme invertiran 18.125 euros al 50% per a estrenar el sistema de balises intel·ligents que valorarà la senda del riu. Les persones usuàries posaran prendre fotografies, gaudir de les llacunes, fer esport o passejar al costat del Millars guiades per aquesta aplicació per a mòbils.

En concret, l’Ajuntament d’Almassora pretén que el projecte de Vora Riu i l’APP suposen un nou atractiu turístic per als qui busquen la desconnexió en la naturalesa. L’aplicació els guiarà tant en la ruta ciclopeatonal com en l’experiència d’albirament d’ocells. D’aquesta manera, els visitants consultaran els punts d’interés relacionats amb paisatge, flora i fauna, història i etnografia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari