Quinze empreses opten a renovar l'enllumenat de la platja a Almassora

Quinze empreses opten a renovar l'enllumenat de la platja a Almassora
29/04/2022 -

El departament de Contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha tancat el termini de presentació d’idees per a la substitució de l’enllumenat de la platja d’Almassora amb 15 empreses candidates. El consistori ha licitat els treballs de renovació per valor de 230.090,26 euros amb un termini d’execució de tres mesos. Cal recordar que l’actuació compta amb el cofinançament al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea.

El personal de l’àrea de Contractació ja estudia les millors ofertes que han proposat les 15 empreses per a trobar la més avantatjosa en relació amb els criteris qualitatius i econòmics segons els proposats pel consistori. Així, l’Ajuntament valorarà amb un 65% la millora de les prescripcions mínimes establides i amb un 25% aquells elements que no estiguen previstos en la memòria. Els criteris econòmics suposaran un 10% de la valoració.

En aquest sentit, els treballs planejats per al districte marítim consistiran a canviar els equips lumínics actuals per llums led i la implantació d’un sistema de telegestió basat en una plataforma d’il·luminació intel·ligent i ‘smart cities’. Per tant, els objectius principals de la renovació seran evitar la llum groga, millorar l’eficiència energètica i reduir el consum elèctric en la zona marítima.

Amb això, la substitució de l’enllumenat públic de la platja d’Almassora seguirà el model que l’Ajuntament ja ha implantat en altres zones del municipi com la Vila i els polígons industrials. El canvi de lluminàries també ha tingut lloc en les principals avingudes del nucli urbà, com Sant Ferran, José Ortiz i Santa Quitèria, entre altres.

“L’equip de govern continua amb la línia de renovació i substitució d’aquells serveis públics danyats o envellits per nous equips sostenibles que reduïsquen la contaminació”, ha assenyalat el regidor de Platges i Turisme, Joan Antoni Trenco. Seguint aquest propòsit, a principis d’abril, l’empresa Becsa va canviar l’asfalt de Camí Catalans per un paviment més sostenible i amb menor impacte mediambiental en reduir la petjada de carboni.

Nous canvis

A més, l’Ajuntament ha tret a licitació la instal·lació de les passarel·les del passeig marítim per més de 66.000 euros per a millorar els serveis de la platja. L’obra afectarà la zona entre el Camí la Mar i el carrer Venècia, que també inclourà la reparació en aqueixos 620 metres de longitud. A més, millorarà la comoditat en incloure les entrades als llavapeus i fixarà altres trams de passarel·la fixa en Tramuntana, l’accés a la zona adaptada, Pitillo, la zona del vaixell, la biblioteca de fusta i entre els tamarindes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari