La Romeria a Santa Quitèria torna a reunir milers de persones a Almassora

La patrona torna a la ciutat a muscles després de dos anys marcats per la pandèmia

La Romeria a Santa Quitèria torna a reunir milers de persones a Almassora
15/05/2022 -

La il·lusió i l’alegria pel retorn de les festivitats d’Almassora han reunit aquest matí a milers de persones en la Romeria a Santa Quitèria. El bon temps ha acompanyat durant el trajecte als romers, als quals la Junta Local de Festes ha oferit rotllets i copetes en arribar a l’ermita després de l’habitual recorregut des de la plaça de l’Església després de dos anys sense celebrar un dels actes més representatius de les celebracions.

La tradició de traslladar a la patrona al municipi ha començat hui a les 8.00 hores amb el volteig general de campanes per a anunciar la festivitat del dia. Mitja hora després, romers i vehicles engalanats s’han reunit a la Vila per a recollir les cintes i mocadors rojos la recaptació dels quals anirà destinada a la beneficència.

La reina de les festes, María Gonell Esteve, i les dames, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, han obert el trajecte a les 9.00 hores cap al paratge natural acompanyades per les autoritats i el clergat i vestides amb la indumentària pròpia de la romeria. Un concorregut trajecte ha retornat així una de les imatges més representatives de les celebracions patronals al seu pas pel nucli urbà i la rambla de la Vídua fins a aconseguir el paratge.

Igual de concorreguda ha estat la missa en l’ermita al migdia, com els limítrofs de l’ermitori, replets d’assistents a la trobada amb la patrona en una jornada de molta calor. Aquest fet ha provocat també una llarga cua per a degustar l’arròs de paella monumental a les 14.00 hores.

Vehicles engalanats i pelegrins emprendran el camí de tornada al nucli urbà a les sis de la vesprada amb la imatge de la patrona a coll. A la seua arribada a l’església de San José s’incorporaran els xiquets que han pres la primera comunió per a desfilar en processó fins a l’església del Santíssim Crist, on romandrà Santa Quitèria fins al pròxim 12 de juny.

Cal recordar que la Romeria compta hui un servei especial de transport gratuït per a facilitar al veïnat a seguir amb la tradició del trasllat de la patrona a l’ermita. El servei està disponible des de les 8.30 fins a les 18.30 hores amb una freqüència de mitja hora, excepte de 9.30 fins a les 10.30 hores i de 15 a 16 hores.

Altres esdeveniments del dia

A més de celebrar la Romeria a Santa Quitèria, hui han coincidit dos esdeveniments més en el municipi. Uns dels esdeveniments que s’ha celebrat a les 9.30 hores ha sigut el Memorial Trofeu Jofre Grau, mentre que les finals autonòmiques d’handbol infantil en La Garrofera han marcat la resta de la jornada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari