La ‘Rompida de la Hora’ torna hui a Almassora després de dos anys de pandèmia

La tamborada es trasllada a la plaça de l’Església i estarà oberta al públic

La ‘Rompida de la Hora’ torna hui a Almassora després de dos anys de pandèmia
14/04/2022 -

Almassora recupera hui la ‘Rompida de la Hora’, la tamborada que celebra en la mitjanit de cada Dijous Sant. A causa de les obres en la plaça Major, lloc on té lloc l’acte, enguany es trasllada, per primera vegada, a la plaça de l’Església. La localitat espera a centenars de tamboriners abillats amb la túnica granada i sabates fosques per a viure la Passió de Crist amb la solemnitat de costum.

L’objectiu de l’Ajuntament d’Almassora i Tambors de Passió és dur a terme aquesta tradició dins de la normalitat. Ja en 2019 el mal temps va impossibilitar la seua celebració, en 2020 va haver de viure’s des dels balcons a causa del confinament i, l’any passat, en 2021, el consistori va organitzar un acte a mitjan vesprada sense públic en la plaça Major. Sens dubte, enguany serà una de les edicions més especials i esperades, i Tambors de Passió farà sonar de nou els seus centenars de tambors i bombos quan les campanes de la Nativitat marquen les 12 de la nit.

El convidat d’honor i qui, per tant, ‘trencarà’ l’hora serà el metge Juan Casanova Claramonte. Tal com va destacar el president de l’agrupació, Damián Aguilella, l’objectiu és homenatjar el seu esforç i compromís en l’acte més important de la Setmana Santa coincidint amb l’any de la seua jubilació.

Abans de pujar a l’escenari de la plaça de l’Església amb la primera edil i Aguilella tindrà lloc la signatura dels convidats, que en aquesta ocasió es desplaça, també, de Ca la Vila a l’Hort del Capellà, a causa de la proximitat amb la zona de l’espectacle. “La tornada a la normalitat, encara que enguany en un nou escenari, ens omple de felicitat perquè tornem a celebrar la Setmana Santa d’Interès Turístic Provincial amb la programació ampliada”, segons la primera edil.

Aquesta vegada, 300 tamboriners faran sonar els seus instruments enfront dels 140 que ho van fer l’any passat a causa de les estrictes mesures imposades per a frenar el coronavirus. També tornarà l’habitual ornamentació amb herbes aromàtiques escampades pel sòl, torxes preses i banderes. A les 12 de la nit tindrà lloc el tan esperat baluern dels tambors que ‘trencarà’ l’hora.

Una vegada finalitzat l’acte, tornarà el silenci als carrers de la localitat fins a les 8.00h, quan començarà la processó del Viacrucis i, ja a la nit, després del Sermó del Descendiment a les 21.00 hores, donarà inici la processó del Sant Enterrament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari