La Rompida de l'Hora torna a sorprendre a Almassora aquest Dijous Sant

La Rompida de l'Hora torna a sorprendre a Almassora aquest Dijous Sant
13/04/2022 -

Almassora viurà demà la Rompida de l’Hora, l’esperada tamborada que celebra en la mitjanit de cada Dijous Sant, i per això Tambors de Passió ultima els preparatius per a vestir la plaça de l’Església. Cal recordar que les obres de la plaça Major, on és habitual l’esdeveniment, obliguen al trasllat d’aquest multitudinari esdeveniment que avui, com en 2019, està pendent de la climatologia.

Les previsions meteorològiques apunten al fet que la Rompida de l’Hora podrà celebrar-se després de la pandèmia amb normalitat per la treva de la pluja i del coronavirus. Aquest fet permetrà dur a terme un acte marcat per la solemnitat pròpia de la representació de la Passió de Crist, de manera que els voltants del campanar estaran ambientades per a l’ocasió.

Si el temps no ho impedeix, l’acte començarà amb la signatura de convidats, que també es trasllada de Ca la Vila a l’Hort del Capellà, una hora abans de la mitjanit. D’aquesta manera, el metge Juan Casanova es convertirà en l’últim convidat d’honor d’aquesta celebració i compartirà la Rompida de l’Hora en el bombo gegant amb el president de Tambors de Passió, Damián Aguilella, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Serà llavors, quan el campanar de la Nativitat marque les 12 de la nit, quan arrencada el baluern de bombos i tambors als peus del rellotge per primera vegada en la història. Després d’uns minuts de toc, els participants, abillats amb túnica granada i sabates negres, recorreran els carrers de la Vila per a celebrar l’inici de la Passió.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha recordat que enguany la tamborada torna a estar oberta al públic després de dos anys de pandèmia i de la deslluïda Rompida de 2019 quan la pluja va impedir a Saúl Craviotto desfilar al costat de Tambors de Passió. En aquella ocasió el toc va tenir lloc sota els porxos de la plaça Major per a acollir-se del xàfec.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari