Sis empreses opten a reformar el bulevard Sant Jaume d’Almassora

Sis empreses opten a reformar el bulevard Sant Jaume d’Almassora
04/01/2021 -

Sis empreses opten a l’adjudicació de les obres del bulevard Sant Jaume d’Almassora. La mesa de contractació, reunida hui en el consistori, ha obert les pliques de les sis mercantils candidates després de finalitzar el termini de 20 de dies de presentació d’ofertes. Els treballs, que van eixir a concurs públic per 580.800 euros, suposaran la conclusió de la reforma d’aquesta via d’accés i eixida del municipi en el primer semestre de l’any. Les empreses candidates són: Becsa, Jujosa, Maquiver, Obras y Servicios Sercyoval, Pavasal i Grup Ravi.

Les obres estan cofinançades pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora al 50% i tenen un termini de sis mesos d’execució després de la signatura de l’acta de replanteig. Responen al projecte dissenyat des del departament d’Urbanisme per a modificar la configuració del carrer entre els encreuaments amb Dos de Maig i Sant Lluís, de manera que connecte amb la recent reofrma d’aquest vial.

Es tracta de mig quilòmetre de bulevard per a garantir l’accessibilitat per als vianants i de millora de la seguretat, de manera que descendisca la velocitat de la circulació i ciclistes i transeünts disposen de més espai en la vorera i el nou carril bici. La reforma permetrà igualar aquest tram als ja executats tant en el propi carrer Sant Jaume com en Sant Lluís fins a l’Alcora.

El document de 536 pàgines elaborat pels tècnics municipals recorda que, quan el consistori va programar la reforma en 2017, el vial presentava una deterioració considerable, “tant de les voreres com de la part de rodadura, les condicions d’accessibilitat eren inexistents i contenia deficiències quant a la seguretat tant dels vianants com dels vehicles que circulen per ella”.

De fet, abans de l’execució de les tres primeres fases, Sant Jaume disposava de carrils de circulació de més de sis metres, un fet que encoratjava l’alta velocitat de la circulació i les corresponents molèsties per al veïnat i feia la conducció “incompatible amb l’ús residencial adjacent”. Tot això en un carrer que a penes reservava espai per als transeünts en voreres estretes i inaccessibles per a persones amb discapacitat, carros de la compra i de bebé.

La intervenció que ara conclou corregeix aquestes deficiències i inclou zona enjardinada, a més d’espai per a aparcament. La nova configuració del vial fomenta la mobilitat urbana sostenible mitjançant l’accessibilitat per als vianants i la reserva de via ciclista. Redueix la grandària de la calçada, amplia la superfície per a vianants i planifica la futura integració del vial en la xarxa d’itineraris ciclistes d’Almassora mitjançant via ciclista segregada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari