Els Serveis Socials d’Almassora atenen 3.600 entrevistes en 2021

Els Serveis Socials d’Almassora atenen 3.600 entrevistes en 2021
07/02/2022 -

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora ha presentat la memòria d’actuacions de 2021, un exercici en el qual la plantilla municipal va realitzar 3.600 entrevistes presencials o telefòniques, 960 de les quals es van produir per primera vegada. Entre les xifres més rellevants del balanç, destaca la concessió d’ajudes d’emergència social a 408 unitats de convivència en algun moment de 2021, mentre que 91 van ser denegades.

Necessitats bàsiques, seguides de lloguer o ajudes específiques per a víctimes de violència de gènere, desnonades, sense llar o altres especialment vulnerables van copar el major nombre d’atencions econòmiques durant l’últim any. Despeses extraordinàries, subministraments o de comunitat completen el registre amb tot just 14 prestacions. Mentrestant, 72 sol·licituds de necessitats bàsiques i una en concepte de despeses d’habitatge van ser denegades per incomplir els requisits les persones sol·licitants. A més, altres 18 van quedar anul·lades per no presentar documentació en forma i termini.

A les prestacions econòmiques se suma la tramitació, per part dels Serveis Socials de la casa, de la pensió no contributiva (23 sol·licituds inicials), diversitat funcional (183 noves sol·licituds i 42 revisions de grau), renda valenciana d’inclusió (67 noves sol·licituds i 10 de complement de pensió no contributiva).

Un altre dels aspectes que gestionen els Serveis Socials municipals són els recursos per a la tercera edat i persones amb diversitat funcional. En aquest cas, el servei municipal d’ajuda a domicili va atendre cada mes entre 13 i 17 casos (al voltant del doble de dones que d’homes). El programa inclou eines específiques com Major a casa, Menjar a casa, teleajuda o la sol·licitud d’ajuda en la residència municipal de la tercera edat. L’objectiu passa per parar atenció de caràcter personal quan la situació individual o familiar siga d’especial necessitat, “procurant la permanència de la persona en el seu nucli familiar o de convivència d’origen”.

D’altra banda, 21 persones van sol·licitar el carnet de família monoparental i 42 van fer el propi amb el de família nombrosa, mentre que el departament va tramitar 55 targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat. A més, la plantilla va registrar 161 sol·licituds de dependència (142 inicials i 19 de revisió), així com 154 valoracions realitzades durant 2021 i 24 corresponents al seguiment de casos. Cal puntualitzar que aquests 24 seguiments s’allunyen del 5% obligatori del total de casos que perceben la prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i suport a persones cuidadores no professionals.

La gestió dels Serveis Socials inclou també el programa d’atenció a la família i la infància, el d’atenció a població immigrant i el de Barris Inclusius, que atén les necessitats específiques de Botànic, Fátima, Corell i la Vila, que programen activitats i propostes continuades per a fomentar l’adaptació i participació social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari