La Sindicatura de Comptes reconeix a Almassora com a únic municipi sense objeccions en 2019 i 2020

Destaca entre les 14 localitats valencianes amb més de 20.000 habitants fiscalitzades

La Sindicatura de Comptes reconeix a Almassora com a únic municipi sense objeccions en 2019 i 2020
17/03/2022 -

La Sindicatura de Comptes, en el seu informe de fiscalització del control intern en les entitats locals corresponent a 2019 i 2020, ha destacat a l’Ajuntament d’Almassora com l’única entitat local dels 14 municipis analitzats en la Comunitat Valenciana que va complir en els dos exercicis tots els criteris que avalua la Intervenció en el desenvolupament de la seua funció.

La mostra afecta 14 localitats de les tres províncies d’entre 20.000 i 30.000 habitants. Són: Alaquàs, Algemesí, Almassora, Benicarló, Calp, Catarroja, Crevillent, Novelda, Onda, Quart de Poblet, Sueca, Xàbia, Xàtiva i Xirivella. De la informació traslladada a través de la Plataforma de Rendició de Comptes, l’òrgan autonòmic obté les incidències més significatives detectades pels responsables del control intern per a avaluar els riscos.

Sobre aquest tema, Almassora va ser l’únic ajuntament de la província sense objeccions en aquests exercicis, segons es desprén de l’anàlisi dels acords contraris a objeccions i a l’omissió de fiscalització prèvia en les entitats de la mostra. A més, només el 7,1% de les entitats locals en 2019 i el 14,3% en 2020 van formalitzar un pla d’acció amb les mesures per a esmenar les febleses, deficiències, errors i incompliments posats de manifest en l’informe pertinent.

L’informe indica que el 64,3% dels ajuntaments fiscalitzats en 2019 (el 71,4% en 2020) va elaborar un informe resum anual dels resultats del control intern, que es va remetre al ple de la corporació en el 57,1% dels casos (64,3% en 2020) i en un 28,6% a la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (64,3% en 2020). Almassora va ser l’única entitat que va complir tots els paràmetres.

En el cas d’Almassora, l’entitat aplica un règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia de requisits bàsics aprovat pel ple en 2020 que s’estén a tota mena de despeses i d’obligacions municipals. Referent a això, la Intervenció municipal suma als criteris habituals (existència de crèdit adequat i suficient, competència de l’òrgan i aspectes fixats en Consell de Ministres sobre requisits bàsics) la comprovació d’altres requisits o tràmits essencials en els expedients FEDER.

Com a resum, l’informe de la Sindicatura de Comptes “detecta un notable incompliment de les prescripcions del RCIL en la mostra dels ajuntaments analitzada i experimenta un evident millora en 2020 respecte dels resultats de 2019”. En la mateixa línia, l’òrgan ressalta que “només l’Ajuntament d’Almassora va complir en els dos exercicis amb tot el que s’estipula en aquests aspectes”.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha destacat “l’esforç conjunt del personal de la casa, tècnics i polítics, per situar-nos en una posició destacada respecte a les obligacions a l’hora de rendir comptes”. Agustí s’ha compromés a mantenir l’obstinació per a “continuar millorant” en l’organització i fiscalització de les arques públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari