Almassora suspén les festes de Santa Quitèria d'aquest 2021 per la pandèmia

Així mateix, la setmana de Santa Quitèria manté el calendari escolar per als centres educatius

Almassora suspén les festes de Santa Quitèria d'aquest 2021 per la pandèmia

L’Ajuntament d’Almassora ha anunciat que les festes de Santa Quitèria de 2021 estan suspeses. Una decisió que han acordat la Junta Local de Festes i l’ajuntament, que també han aprovat l’ajornament del regnat de María Gonell Esteve i la seua cort d’honor a 2022.

Segons han informat des del consistori, les famílies de les representants es van reunir ahir amb l’alcaldessa, Merche Galí; la regidora de Festes, Isladis Falcó, i el president de la Junta, Santiago López, per a consensuar la postura més prudent davant la situació sanitària per coronavirus.

Tal com ha assenyalat l’alcaldessa, “tenim clar que les festes no poden celebrar-se perquè hi ha una incompatibilitat absoluta entre fer festes i esquivar la COVID i, per tant, ahir els vam comunicar oficialment el que ja era una evidència”. La primera edil ha agraït “a elles i les seues famílies la seua comprensió cap a la decisió que hem pres i els animem que no perden la il·lusió per representar a Almassora en unes festes que no seran enguany, però que arribaran i seran històriques amb una Vila renovada”.

Totes dues parts van acordar que la presentació de reina i de les dames Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote serà el maig de 2022 per a evitar una celebració amb aforament molt reduït, com a marca la norma actual, i amb l’esperança de la remissió de la pandèmia després de la vacunació massiva durant aquest any que permeta la celebració.

Això sí, d’alguna forma s’espera mantenir l’emoció i l’ambient d’aqueixes dates, de la mà de la seguretat. El consistori ha assenyalat que la decisió de suspendre-les “no evitarà la convocatòria de concursos o actes via xarxes socials o actes religiosos amb aforament controlat per a mantenir l’esperit festiu sense posar en risc la seguretat”. “Entenem que la prioritat absoluta és la salut i la vida i, per tant, el nostre convenciment és actuar amb la màxima prudència encara que ens passem de frenada”, ha subratllat Galí.

Respecte als actes festius a l’octubre, amb motiu de la Mare de Déu del Roser, la seua celebració també queda supeditada a l’evolució de la pandèmia de coronavirus i a les restriccions sanitàries en vigor en eixes dates.

La setmana de Santa Quitèria manté els seus festius

Una altra de les qüestions a les quals s’ha respost és si la setmana de Santa Quitèria tindrà classes o no per als alumnes i alumnes dels centres educatius. Sobre aquest tema, el consistori ha anunciat que el departament d’Educació manté el calendari escolar vigent, per la qual cosa els dies 17 i 18 de maig seran lectius, mentre que la resta de la setmana serà festiva en els centres educatius de la localitat. Aquesta circumstància es revisarà si l’emergència sanitària empitjora, segons ha indicat aquesta part.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari