Tambors de Passió compleix la tradició en una atípica Rompida vespertina i sense públic aquest Dijous Sant

Tambors de Passió compleix la tradició en una atípica Rompida vespertina i sense públic aquest Dijous Sant
01/04/2021 -

Atípica i segura. Així serà aquesta vesprada la Rompida de l’Hora d’Almassora per a garantir la seguretat enfront de la pandèmia. Tambors de Passió i l’Ajuntament d’Almassora han consensuat un protocol que passa per avançar el tradicional acte de mitjanit a les set de la vesprada per a assegurar-se que cap persona circularà per la via pública després del toc de queda. La festa, declarada d’Interés Turístic Provincial, mantindrà la seua essència però se celebrarà sense públic.

Aquesta peculiar cita obligarà a blindar els accessos a la plaça Major de la localitat, reservats exclusivament als 140 tamboriners amb la distància de seguretat pertinent i la màscara. Aquest element de protecció se sumarà a l’abillament granat que cada Dijous Sant tiny de color el cor de la Vila d’Almassora. El públic podrà seguir l’acte per televisió i xarxes socials en un desplegament inèdit davant les noves circumstàncies.

“Res ens agradaria més que que la festa, declarada d’Interés Turístic Provincial, se celebrara entre la multitud habitual però no és possible i l’important és mantindre viva una tradició que ni tan sols es va perdre l’any passat, quan els tambors van sonar des dels balcons de cada habitatge”, segons l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Policia Local i seguretat privada vetlaran pel compliment del protocol en un acte que arrancarà a partir de les 18.30 hores amb la signatura en el llibre d’honor de Lidón Valer Cabaleiro, directora de la banda simfònica de la Unió Musical Alqueriense, que havia d’haver sigut la convidada en l’edició de 2020, i Mari Carmen Claramonte Vila, en representació de la confraria de San Francisco pel seu 250é aniversari. A continuació baixaran a la plaça Major per a, en aquesta ocasió a plena llum del dia, ‘trencar’ l’hora quan el rellotge del campanar de la Nativitat marque les set de la vesprada.

El president de Tambors de Passió, Damián Aguilella, ha indicat que enfront del dispositiu d’altres anys, l’associació ha optat enguany per una decoració totalment austera de la plaça, en concordança amb la nova situació. De fet, els tamboriners dedicaran la Rompida de l’Hora a totes les persones mortes i malaltes de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, un homenatge d’Almassora, que acumula 17 víctimes mortals per COVID i en aquests moments registra cinc positius en els últims 14 dies, xifra que representa una incidència acumulada de 19 contagis per cada 100.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari