El Torrelló d’Almassora reprén les visites per a mostrar les últimes troballes

El Torrelló d’Almassora reprén les visites per a mostrar les últimes troballes
27/04/2021 -

El jaciment del Torrelló del Boverot d’Almassora tornarà a obrir les seues portes al maig per a l’arribada de visitants interessats a conéixer el patrimoni, entre el qual figuren les últimes troballes localitzades. D’aquesta manera, el recinte acollirà les rutes guiades els dies 8, 9, 15, 16, 22 i 23 per a totes les persones que s’inscriguen de manera gratuïta a través de la web municipal.

La regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, i l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, han tancat un calendari amb dues rutes en cadascuna de les sis jornades per a garantir el compliment de l’aforament i afavorir el major nombre de participants. Així, la pàgina web incorporarà hui, en l’apartat ‘Inscripcions activitats’, un botó específic per a reservar plaça a partir de les 20 hores.

Les persones interessades hauran d’inscriure’s en algun dels horaris habilitats, a les 9.30 i les 11.30 hores, en visites aproximades d’una hora i tres quarts. La ruta suposa un recorregut pel recinte acompanyat de les explicacions de tècnics especialistes en arqueologia en el qual els participants coneixeran com era la vida dels primers pobladors i el tipus de construcció que encara conserva Almassora amb l’ajuda econòmica dels fons FEDER de la Unió Europea.

No en va, la intenció de l’Ajuntament d’Almassora passa per mostrar els resultats de les últimes excavacions que han deixat a la vista un tram de recinte defensiu situat davant de la muralla ibera. La intervenció, valorada en 35.584 euros i finançada al 50% entre el consistori i la Unió Europea, també ha permés recuperar la muralla localitzada al nord-est. Els treballs duts a terme per l’empresa Global Geomàtica S.L. han consolidat 25 metres de llenç i restes de dos murs xicotets dels segles II i IV situats en paral·lel a la muralla principal.

Dia dels Museus

A més de la reobertura del poblat, el departament també ha programat visites d’escolars al Museu Municipal del Torrelló per a mostrar a l’alumnat el patrimoni. D’aquesta manera, el consistori commemorarà el 18 de maig, Dia dels Museus, amb una jornada de portes obertes en la qual participarà el col·legi Germans Ochando. Prèviament, entre el 10 i 14 de maig, serà els instituts els qui s’acostaran fins a les instal·lacions del carrer Sant Vicent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari