Unanimitat en el ple d’Almassora per a executar obres urgents en la costa

Unanimitat en el ple d’Almassora per a executar obres urgents en la costa
03/03/2021 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora abordarà dilluns que ve una declaració institucional per a sol·licitar a la Direcció General de Costes que execute les obres de regeneració en el litoral de manera “urgent” i “atés el factor diferencial que ens afecta en aquest cas, que és el port de Castelló”. A més, instarà l’Autoritat Portuària de Castelló que col·labore en la “solució del nostre greu problema de regressió”.

El text redactat per l’equip de govern i consensuat entre els quatre grups amb representació municipal insta la delegació de Costes que analitze les solucions proposades en l’estudi contractat al catedràtic José Serra Peris i que les tinga en compte a l’hora de planificar les actuacions en la costa local.

No en va, la declaració recorda que, malgrat que tot el litoral castellonenc ha patit continus temporals en els últims anys, en el cas d’Almassora “qualsevol xicotet temporal afecta d’una manera molt important als béns públics i privats”. El document que aprovarà la corporació municipal abunda en què “amb qualsevol tempesta es veuen afectades les cases dels veïns, que veuen impotents com constantment l’aigua entra en les seues propietats ocasionant quantiosos danys”.

La declaració institucional reconeix la virulència dels temporals com Gloria, que van causar greus desperfectes en tots els municipis per la seua magnitud, però incideix en què altres tempestes “no eren d’aqueixa força i va quedar demostrat que la nostra costa les pateix especialment”. És per això que després d’aqueixa successió de temporals, i d’acord amb el veïnat afectat, l’Ajuntament va encarregar l’estudi tècnic al professor Serra Peris per a analitzar amb més detalle les possibles causes i elements diferenciadors, a més d’aportar solucions.

Es tracta d’un estudi professional, més enllà dels testimoniatges escrits, verbals i gràfics d’un veïnat que coneix l’evolució històrica de la costa i coincideix que “ha patit els efectes de la regressió alhora que el port de Castelló ha anat creixent”. “Sempre hem tingut aqueixa sensació i certesa en el municipi i volíem corroborar si teníem raó”, apunta el text, com finalment assenyala l’estudi.

El treball que obra ja en propietat de l’Ajuntament d’Almassora incideix en què les obres de regeneració dutes a terme en els últims anys “han donat resultat”, però assenyala que “s’ha de continuar invertint i, sobretot, s’ha d’anar mantenint amb aportacions constants”. És per això que la declaració institucional cerca materialitzar la veu unànime d’Almassora i traslladar aqueix consens a totes les administracions implicades per a poder continuar treballant en la millora de les condicions de la costa i que els efectes de la regressió no s’accentuen tan greument.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari