Ja es coneix part de la programació de les festes de Santa Quitèria 2023 d'Almassora

Enguany se celebraran del 19 al 28 de maig

Ja es coneix part de la programació de les festes de Santa Quitèria 2023 d'Almassora
03/04/2023 -

Les festes de Santa Quitèria d’Almassora en la seua edició de 2023, que se celebraran del 19 al 28 de maig, comptaran amb la participació de dèsset bous salvatges de nou ramaderies. L’esperat tancament es durà a terme el migdia del 20 de maig, amb els astados de Torrehandilla inaugurant el recorregut de la Vila en el qual se celebraran els festejos populars durant sis dies. Enguany hi haurà dos bous més que en l’edició de l’any anterior. Les exhibicions taurines es concentraran durant el primer cap de setmana i se suspendran el dilluns 22 per ser el dia de la patrona, i també el divendres de pa i porta. Tornaran el dissabte 27 i el diumenge no hi haurà programa festiu, per celebrar-se eleccions municipals.

El dissabte 20 es dedicarà exclusivament als bous del tancament, que és cofinançat per l’Ajuntament, El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines i el grup format per Els Penjats, El Barrilet, T’Espenten, L’Avagelio, La Tabarra i La Xerinola. També serà el dia de l’exhibició del “bou del poble”, un dels sis bous del tancament triats pel consistori. Aquest bou eixirà a les sis de la vesprada a la plaça Major i serà el primer en el torn de les emboladas nocturnes des de la Picaora.

El diumenge, amb triple exhibició programada, el primer bou a obrir la vesprada serà un altre exemplar de Torrehandilla del consistori, seguit per l’últim bou del lot. La jornada serà tancada pel bou de Torrealta, que és patrocinat pel Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, L’Argot, El Deklive, La Kliba, La Kalatra, Bufa la Gamba, El Desdeny, L’Escàndol, L’Intent i La Stranka.

Després de reservar el dilluns per a la festivitat de Santa Quitèria, els bous tindran altres dos dies de doble exhibició tant el dimarts 23 com el dimecres 24. La vesprada del dimarts estarà a càrrec de La Gent del Bou amb un bou de Eladio Hortes i un altre de Domínguez Camacho, mentre que el dimecres serà el torn del Jara de Retamar de la Penya Taurina i del Arauz de Robles, que compartiran la vesprada amb El Corb, Els Clafidors, Sant Fermín, Amistes del Bou i El Roser.

El tram final de la fira estarà marcat per una triple exhibició tant el dijous com el dissabte. En el primer cas, es presentaran dos bous de Torrealta i l’únic de Juan Pedro Domecq de la fira. La festa tancarà el dissabte 27 amb l’exhibició del bou d’Ana Romero.

D’altra banda, el 20 d’abril hi haurà un concert del grup valencià La Fúmiga en la plaça Pere Cornell a les 23.30 hores. Fins al moment, aquesta és la informació que es coneix sobre el programa de les festes de Santa Quitèria 2023 a Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari