Costes iniciarà el procediment per la contractació de les obres de les esculleres a Almenara

La previsión inicial es que tras la tramitación administrativa puedan comenzar las actuaciones sobre el terreno en el último trimestre de 2020

Costes iniciarà el procediment per la contractació de les obres de les esculleres a Almenara
08/10/2019 -

El subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, ha informat aquest matí a l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez i al regidor d’Urbanisme de la localitat, Lorenzo Vicent, el pròxim inici de tots els tràmits pertinents per a la contractació de l’obra que contempla la construcció de fins a sis esculleres en el litoral d’Almenara, amb l’objectiu que les obres puguen començar en l’últim trimestre de 2020, tot això després de la recent Declaració d’Impacte Ambiental favorable. Aquesta és la principal conclusió respecte a Almenara en la reunió mantinguda aquest matí en el Ministeri de Transició Ecològica a Madrid, a la qual han acudit els alcaldes i alcaldesses d’Almenara, la Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Borriana i Almassora.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha qualificat l’anunci “com a positiu però amb molta cautela i prudència” ja que “d’una banda tenim una moderada satisfacció perquè veiem la llum al final del túnel, però per l’altra volem més agilitat en els tràmits” pel que “controlarem el calendari previst a seguir” i “no pararem d’estar damunt del projecte fins que les màquines estiguen treballant ja a Almenara, que és el nostre objectiu final”. El projecte per a l’estabilització del litoral entre Almenara i la Llosa comprén entre altres actuacions sis esculleres que se situaran entre les goles de Queralt i la Llosa. El pressupost inicial és de 7,8 milions d’euros aproximadament. Es tracta del projecte més avançat dels previstos en el litoral sud de Castelló. En la reunió, l’alcaldessa ha comunicat que l’Ajuntament d’Almenara prestarà tota la col·laboració necessària per al pas de camions, transport o altres matèries perquè l’execució de les esculleres es materialitze.

A més també se’ls ha informat que des de la Direcció General de la Sostenibilitat de la Costa i el Mar s’invertiran de manera extraordinària 180.000 euros per a reparar els notables danys causats en l’últim temporal. De fet, la setmana que ve l’alcaldessa acudirà a la seu provincial de Costas a conéixer els detalls d’aquesta actuació prevista i altres actuacions en la franja litoral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari