Almenara es prepara per a l'arribada de les pluges i el temporal marítim

La Policia Local avisa als propietaris dels habitatges disseminats de la platja del risc d’inundació per onatge

Almenara es prepara per a l'arribada de les pluges i el temporal marítim
11/09/2019 -

L’Ajuntament d’Almenara està ultimant tot l’operatiu de prevenció cara a la gota freda i temporal marítim previst per a les pròximes jornades amb l’objectiu d’evitar els majors problemes possibles i alertar a la població dels riscos. De fet, aquest matí l’alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez, ha convocat una reunió de coordinació per a activar tot el dispositiu d’emergències davant els temporals previstos. En ella han participat Policia Local, Protecció Civil i la Brigada d’Obres, que configuraran una reguarda permanent. A més s’ha contactat amb una empresa amb la previsió de tindre excavadores llistes per si anaren necessàries.

L’alcaldessa ha assenyalat que “a través dels canals oficials de l’ajuntament, així com xarxes socials tant la general, com a Policia Local i Protecció Civil, anirem informant els veïns sobre la situació existent a cada moment de l’episodi de pluges i temporal marítim”. A més des de la Policia Local d’Almenara “s’està avisant de manera específica als propietaris dels habitatges disseminats existents a la platja, que és una de les zones amb més probabilitat d’inundació, en aquest cas, per l’onatge i temporal marítim”. Així personalment, o bé via cartells, se’ls informa de la situació d’alerta i del risc existent tant d’inundació com de possible evacuació si es donaren les circumstàncies.

A més també s’han preparat les tanques i materials per a tallar passos sobre barrancs o camins rurals en les zones més conflictives en cas de necessitat. Al mateix temps s’han retirat de la platja per a evitar danys i la seua deterioració tant les passarel·les com també les casetes dels socorristes i altres elements existents.

Finalment destacar que s’està actuant en les séquies més importants, que s’han netejat com el cas de la Noguera davant els riscos existents, així com també la Gola de Queralt per a facilitar l’eixida de l’aigua a la mar, encara que està pot quedar dificultada per l’onatge. També s’han posat en marxa les bombes per a anar restant cabal a la zona de marjal amb l’objectiu de poder assumir la pluja que puga arribar en aquesta gota freda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari