L'aigua potable d'Almenara no és apta per al consum temporalment

Les analítiques confirmen nivells superiors als permesos de metalaxil, un plaguicida

L'aigua potable d'Almenara no és apta per al consum temporalment

L’aigua potable de la xarxa de proveïment d’Almenara que prové de la Font de Quart no és apta per al consum temporalment, segons han confirmat les últimes analítiques realitzades i ha confirmat el mateix Ajuntament d’Almenara.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha anunciat que mentre no descendisquen els valors contaminants detectats no podrà consumir-se per humans. I és que l’analítica detecta una presència més elevada que els valors permesos de metalaxil, un plaguicida. S’ha detectat un nivell de 0,11 ug/l, superant el límit de 0,10 ug/l. Segons el consistori, es tracta de l’únic plaguicida que ha donat un valor considerable dins del llistat de 30 que s’analitza regularment per part de l’empresa concessionària.

Segons ha informat l’ajuntament en un comunicat, encara que els valors s’han detectat en el nucli urbà del municipi, s’ha comprovat que l’origen d’aquesta contaminació es troba en la mateixa Font de Quart, el brollador que proveeix la xarxa d’aigua d’Almenara.

“Les restriccions per al consum humà seguiran mentre els valors no descendisquen, per la qual cosa demanem a la població que no consumisca l’aigua del grup, almenys fins que estiga tot normalitzat”, així com que tampoc s’utilitze per a llavar aliments, ha subratllat l’alcaldessa.

Ha sigut aquest matí quan una nova analítica ha confirmat aquests nivells, per la qual cosa s’està investigant quin pot ser l’origen dels valors elevats del pesticida des de la Font de Quart.

Estíbaliz Pérez ha activat la demanda a l’Entitat Pública d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) per a activar el denominat metre cúbic i obtindre una altra via d’aigua en la localitat que siga de qualitat com més prompte millor.

D’aquesta manera, fins a un altre avís, no s’haurà d’ingerir aigua de l’aixeta de tota la localitat d’Almenara, a l’espera de conéixer noves analítiques que indiquen una disminució del plaguicida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari