Almenara acull dues famílies ucraïneses i espera a tres més

Almenara acull dues famílies ucraïneses i espera a tres més
24/03/2022 -

L’Ajuntament d’Almenara ha començat els tràmits administratius per tal de gestionar l’acollida de dues famílies ucraïneses arribades ahir a la localitat. La setmana vinent s’esperen a tres nuclis familiars més i viuran a les cases cedides per veïns i veïnes del poble.

Dues de les famílies han arribat al municipi a través d’altres consistoris que ja no comptaven amb habitatges disponibles, altres dues a través d’una associació i veïns i veïnes d’Almenara i una mitjançant una ONG. L’Ajuntament d’Almenara contribuirà en la seua acollida i adaptació a través de l’àrea de Serveis Socials, la qual tramitarà la Protecció Temporal i la documentació requerida en el Protocol Provisional d’Actuació dels Serveis Socials per a les Persones Refugiades procedents d’Ucraïna de la Generalitat Valenciana com l’empadronament, la creació del SIP o l’escolarització dels i les menors.

Per altra part, el consistori demana a la població d’Almenara la donació d’aliments no peribles, productes d’higiene personal i intima així com estufes o radiadors per a cobrir les necessitats d’aquestes persones. Les persones que vulguen fer una donació hauran de fer-ho en Serveis Socials de l’ajuntament.

L’alcaldessa d’Almenara, Estibaliz Pérez, agraeix la gran solidaritat del poble d’Almenara. “Tota col·laboració és de gran ajuda en aquests moments, per això agraïm l’ajuda de les persones que han cedit les seues cases així com totes les donacions de productes i material” ha explicat. A més a més, ha indicat que l’Ajuntament d’Almenara “estarà al costat d’aquestes famílies per tal de fer tan fàcil com siga possible la seua acollida i adaptació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari