Almenara aprovarà el dimarts les bases repartir entre les microempreses locals els 56.922 euros excedents del Pla Resistir

En la primera convocatòria es van invertir 86.600 euros entre les 37 empreses sol·licitants, que ja han cobrat

Almenara aprovarà el dimarts les bases repartir entre les microempreses locals els 56.922 euros excedents del Pla Resistir
22/04/2021 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Almenara aprovarà dimarts que veu els bases per les quals microempreses locals que no van poder participar en les ajudes parèntesis del Pla Resistir puguen accedir a les mateixes utilitzant els diners que no va poder repartir-se’n el seu moment. D’aquesta manera es quedaren en la localitat els 56.922 euros excedentaris de la primera convocatòria d’aquestes ajudes, després d’ampliar l’àmbit de les mateixes després d’haver-es atés la petició de l’Ajuntament d’Almenara.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “després del procés inicial del Pla Resistir amb els requisits marcats per la Generalitat Valenciana van concórrer 37 empreses per als quals es van poder repartir 86.600 euros que ja s’han pagat, però va quedar un excedent de 56.922 euros que no es va poder invertir en les microempreses locals, per la qual cosa demanem autorització per a ampliar els sectors i empreses que podrien rebre els ajudes, cosa que farem amb aquestes bases, perquè tots els diners repercutisquen a Almenara i així poder fer costat a les nostres microempreses”. El muntant es repartirà a parts iguals entre totes les microempreses que el sol·liciten i complisquen els bases. L’alcaldessa ha informat els portaveus municipals en una Junta realitzada aquesta mateixa vesprada en el consistori.

Així doncs, després de l’aprovació dels bases en la Junta de Govern del pròxim dimarts, les microempreses o autònoms interessats podran sol·licitar els ajudes en els quinze dies naturals següents a la publicació d’aquests. Els 56.922 euros previstos es repartiran equitativament entre les sol·licituds aprovades i justificades.

Podran sol·licitar les ajudes aquelles microempreses amb un màxim de 10 treballadors, que han hagut de suspendre o reduir temporalment la seua activitat a conseqüència de la pandèmia atesa una sèrie de requisits com que figuren d’alta en la matrícula municipal de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), que figuren en el llistat d’exempts de l’IAE d’aquest municipi per aplicació dels requisits legals vigents per a això sempre que figuren d’alta en el Cens d’empresaris, professionals i retenidors. A més l’activitat de l’empresa haurà d’exercir-se’n el terme municipal d’Almenara, o bé trobar-se’l domicili fiscal a Almenara amb data anterior al dia 1 del mes en què és present la sol·licitud. Finalment han de trobar-se’n funcionament en data 31 de març de 2021.

Assenyalar que no podran accedir a aquestes ajudes aquells autònoms col·laboradors no titulars de la llicència d’activitat, així com aquells autònoms que ja hagen resultat beneficiaris de la convocatòria anterior d’ajudes directes del Pla Resistir, així com tots els que segons el Reial decret 465/2020, de 17 de març, van ser considerats com a imprescindibles i no van veure suspesa la seua activitat comercial.

Calç recordar que el muntant global de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir per a Almenara és de 143.522 euros que són finançats en un 15% per l’Ajuntament d’Almenara que aportarà 21.528,30 euros, un 22,5% la Diputació de Castelló que aportarà 32.292,45 euros i un 62,5% per la Generalitat Valenciana que destinarà 89.701,25 euros, entitat que a més ha avançat els diners. Calç recordar que en la primera fase van accedir 37 empreses, invertint un import de 86.600 euros del global, amb el que per a aquesta nova fase es destinaren els 56.922 restants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari