Almenara celebra el Dia Internacional de la Dona amb el lema 'Soc de la Generació Igualtat'

Almenara celebra el Dia Internacional de la Dona amb el lema 'Soc de la Generació Igualtat'
08/03/2022 -

Aquest matí l’Ajuntament d’Almenara ha celebrat l’acte institucional commemoratiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona sota el lema “Soc de la Generació Igualtat” en el qual ha participat alumnat de l’IES Almenara i del CEIP Juan Carlos I, col·laborant en la lectura del manifest, juntament amb l’alcaldessa Estíbaliz Pérez.

En el manifest es recorda que l’Ajuntament d’Almenara reconeix i valora l’aportació de les dones en tots els àmbits de la societat i defensa l’eliminació de qualsevol forma d’opressió social. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Almenara, es defensa fermament que “les dones som diverses, però alhora irreemplaçables, només la sororitat entre nosaltres i la nostra lluita ens farà més fortes”.

Una representació de l’alumnat de l’IES Almenara i del CEIP Joan Carles I han participat en la lectura representant a la “Generació Igualtat”, una generació que defensa que totes les persones independentment del sexe, raça, religió, creences, país d’origen, classe social, identitat o expressió de gènere, orientació sexual, diversitat funcional o cicle de la vida en el qual es troben mereixen ser tractades i respectades amb igualtat.

Una Generació Igualtat que “creu en la igualtat de drets entre les persones i que reivindica que s’han de proporcionar els mateixos recursos i béns a tota la humanitat” perquè “defensem que totes les persones puguen gaudir de les mateixes oportunitats, però també que els homes i dones tinguem les mateixes obligacions i responsabilitats”.

A més en el manifest es recorda que “és un bon moment per a reflexionar sobre els progressos que hem aconseguit les dones, però també és un dia per a reivindicar més canvis i celebrar el nostre apoderament i valentia”. Per això s’ha reivindicat “una societat igualitària”, que “les dones siguem lliures de prendre les nostres decisions”, “que no hi haja sostres de cristall i que les dones puguen arribar als mateixos càrrecs que els homes”, “que les nostres filles cresquen i s’eduquen en una societat que no les infravalore per ser dones”.

També es reivindica en el manifest que “cap home exercisca control sobre la dona”, que “no hi haja maltractaments ni violència”, “perquè volem corresponsabilitat en les faenes de casa i en l’educació dels fills i filles”, ni tampoc “que hi haja estereotips, ni rols de gènere, ni joguets sexistes” i per “visibilitzar a tantes i tantes dones rellevants al llarg de la història de la humanitat que encara ens queda camí per recórrer i escriure la nostra història real”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari