L'Ajuntament d'Almenara contracta la redacció del Pla Director del Castell

L'Ajuntament d'Almenara contracta la redacció del Pla Director del Castell
24/03/2021 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Almenara ha contractat la redacció del Pla Director del Castell d’Almenara amb l’objectiu de “recuperar i realçar un dels nostres grans símbols com a municipi, que a més és un importantíssim conjunt monumental que està catalogat com a Bé d’Interés Cultural” segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

A més, l’alcaldessa ha afegit que amb la contractació de la redacció del Pla Director “seguim amb la nostra política encaminada a rehabilitar i protegir el nostre patrimoni històric complint totes les normatives i terminis, fent ara un pas més en el nostre camí que se suma al realitzat anteriorment amb la investigació sobre la propietat que va permetre registrar i inscriure el Castell a nom de l’Ajuntament d’Almenara, la qual cosa possibilita continuar fent passos per a la restauració i rehabilitació del seu conjunt”.

El Pla Director que ara es contracta és un “instrument fonamental per a preservar el patrimoni històric, perquè a partir d’ell, es podran dur a terme els projectes de rehabilitació i restauració necessaris per a la seua posada en valor recuperant la seua memòria històrica i patrimonial, així com per a convertir-ho en un recurs cultural i turístic”.

A través del Pla Director del Castell d’Almenara es procedirà a documentar el conjunt, així com un estudi arquitectònic de manera detallada, que permetrà el coneixement en profunditat de les parts afectades oferint una valoració de l’estat de conservació, patologies materials i estructurals, i la previsió de l’evolució en el temps. Aquesta anàlisi culminarà amb la proposta de prioritats, estratègies i línies a seguir en les intervencions de restauració i rehabilitació de les parts afectades i protecció del seu conjunt.

Pérez ha destacat que “amb aquesta contractació continuem fent passos cap a la recuperació i realçada del nostre patrimoni, i alhora complim els objectius i compromisos d’aquest equip de govern, ja que aquest pla director figurava com una de les línies prioritàries dels pressupostos municipals per a aquest any 2021”. L’alcaldessa ha recordat que “amb el Pla Director s’obrin les portes als treballs de rehabilitació i restauració, així com a la possibilitat d’accedir a ajudes i subvencions de les diferents administracions per a escometre els treballs necessaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari