Almenara convertirà un antic camí en una ruta ciclo-vianant entre els Estanys i la Platja Casablanca

Almenara convertirà un antic camí en una ruta ciclo-vianant entre els Estanys i la Platja Casablanca
22/04/2022 -

L’Ajuntament d’Almenara, amb el suport de la maquinària del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha iniciat el desbrossament de la zona paral·lela a la carretera entre els Estanys i la Platja Casablanca per a buscar i adequar un antic camí que existia per a convertir-lo en una ruta per als ciclistes i vianants que connecte tots dos espais en el futur.

De fet, aquest matí han visitat els treballs que s’estan realitzant la diputada provincial del Medi natural, María Jiménez, al costat del diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, l’assessor de bombers, Toni Ripollés i el regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Almenara, Lorenzo Vicent.

L’alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “amb aquestes tasques de neteja i desbrossament amb la col·laboració de la maquinària dels Bombers de la Diputació de Castelló volem buscar i recuperar aquesta antiga via, per la qual cosa en aquesta primera fase realitzarem la neteja d’aquest camí per a veure fins a on es pot actuar i també fins a quin punt ho permet l’aigua”. En una segona fase, una vegada vist què es pot fer i com es pot fer, s’actuaria per a adequar aquest vial per a ciclistes i vianants, que serà de terra per a connectar tots dos espais.

D’altra banda, atés que la Ruta EuroVelo Mediterrània, la número 8, que parteix des de Cadis i arriba fins a Atenes i Xipre, passa per Almenara, en concret pel Camí Magraners, en un futur, també s’haurà d’adequar entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Almenara aquest vial per a convertir-lo en ciclopeatonal i incorporar-lo a aquesta xarxa europea.

Així, amb les dues actuacions, la de la connexió entre els Estanys i la Platja Casablanca i la del Camí Magraner, s’aconseguirà una xarxa ciclopeatonal que connectaria la Platja i els Estanys amb la xarxa EuroVelo en un futur, facilitant als ciclistes que vagen per aquesta ruta europea el seu accés a tots dos llocs amb bicicleta, així com a totes les persones que visiten els enclavaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari