Exhumen les restes mortals del veí d'Almenara Emilio Dasca a Castelló

Exhumen les restes mortals del veí d'Almenara Emilio Dasca a Castelló
04/01/2022 -

Aquest matí en el cementeri civil de Castelló s’han exhumat les restes mortals d’Emilio Dasca Fenollosa, veí d’Almenara, que va ser afusellat als 30 anys d’edat el 14 de juliol de 1941 durant el franquisme. Emilio Dasca Fenollosa era agricultor i solter. Aquesta exhumació s’emmarca en les que s’estan realitzant des de la Diputació de Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana a través del Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Les restes d’Emilio Dasca Fenollosa es trobaven en la fila 11 de la fossa, al costat de veïns de Villahermosa, Castelló i Torreblanca que també han sigut exhumats hui. En la mateixa fossa també es trobava Vicente Aguilar Lacomba, exhumat el mes de desembre passat, també era veí d’Almenara, i que va ser afusellat als 27 anys d’edat el 31 de maig de 1941. A més, assenyalar que el seu germà, Maties Aguilar Lacomba, que també va ser afusellat, es troba enterrat en una tomba en el mateix cementeri. El total de represaliats pel franquisme enterrats el cementeri de Castelló són 971, dels quals 531 estan en el cementeri civil.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la importància “d’aquestes exhumacions que s’estan realitzant amb l’objectiu d’una banda de continuar recuperant la nostra memòria històrica i per una altra donar dignitat a les persones que van ser assassinades, en aquest cas afusellades, per defensar els valors de la democràcia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari