Més de 320 persones s'inscriuen en el Centre d'FPA Paulo Freire d'Almenara

Més de 320 persones s'inscriuen en el Centre d'FPA Paulo Freire d'Almenara
05/10/2021 -

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara ha iniciat ja el curs 2021-2022 amb bones expectatives quant a la recuperació pròxima de la normalitat. De fet són més de 320 les persones que s’han inscrit entre els cursos de formació reglada i els tallers diversos que s’ofereixen tornant a xifres similars a les anteriors a la pandèmia configurant més d’una trentena de grups segons ha explicat el director del Centre FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarro, qui ha recordat que es mantenen les mesures per la Covid-19 i els grups reduïts a costa de poder ampliar-los en el futur depenent de les normes sanitàries.

Quant a la formació reglada s’han format dotze grups amb prop d’un centenar d’alumnes entre les diverses propostes que s’ofereixen. Entre elles destaca enguany l’auge del valencià nivell C-2, l’antic superior, on s’han doblegat els grups. En el centre s’ofereixen tots els nivells de valencià. En aquest capítol també cal ressaltar les noves tecnologies, així com la novetat, amb gran acolliment, de l’anglés per a viatjar, mantenint-se la proposta de l’espanyol per a estrangers, sense oblidar el curs per a l’obtenció del graduat escolar de secundària i la preparació a l’accés al grau superior.

També dins de la formació reglada destaca enguany el taller de lectoescriptura i memòria que s’ofereix per a majors i que ha tingut un gran acolliment. Juan Pedro Navarro ha destacat que “les inscripcions i demanda d’aquest curs fan veure que la gent està recuperant la confiança després de la pandèmia”.

FORMACIÓ NO REGLADA

Pel que respecta als cursos i tallers de formació no reglada (oci) enguany s’han format ja 22 grups diferents amb més de 220 inscrits. Així destaca que ja s’han completat i hi ha llista d’espera en diversos grups com són els casos de pilates, ioga, alguns grups de zumba, guitarra o patchwork. Altres opcions són pròximes al complet, per la qual cosa queden places encara disponibles. Segons l’evolució de la normativa i la situació sanitària en un futur s’estudiarà la possible ampliació d’alguns grups.

A més, dins de la formació no reglada, també s’ofereixen cursos com pintura i dibuix, història de l’art, fotografia, restauració de mobles, o ceràmica creativa. En l’àmbit de l’exercici físic, junt els esmentats anteriorment també s’ofereixen tallers d’estirament muscular, o cardiofitness. Pel que respecta als cursos musicals, està el de la colla ukelele, el de guitarra (iniciació i perfeccionament) i el taller de la veu. Finalment, dins dels cursos per a joves destaca la consolidació i auge del de Funky Hip hop, que se suma als de la colla ukelele o la iniciació a la guitarra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari