Més de 600 ocells silvestres participen en el Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara 2022

Més de 600 ocells silvestres participen en el Trofeu Memorial Timoteo d'Almenara 2022
21/02/2022 -

L’Estadi Municipal La Corona d’Almenara va acollir ahir la celebració de la XXIV edició del Memorial Timoteo de cant d’ocells silvestres que organitza l’Associació Ornitològica l’Agüelet, pertanyent a la FOCSE, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almenara. D’aquesta manera es recupera aquest campionat, que obri les proves a la província de Castelló, després de no celebrar-se l’any passat per la Covid-19.

Segons ha explicat Carlos Campos des de l’organització, ahir van participar 615 exemplars de les varietats de passerells, caderneres, verderols, gafarrons i mixtos de les quatre varietats subdividits en diverses categories. En concret, van anar 175 persones les que van presentar als exemplars en el concurs. La bona temperatura va propiciar les millors condicions per al certamen.

El campionat de cant d’ocells silvestres consisteix en l’enjudiciament del cant per espècies i categories per part dels jutges acreditats. Cal assenyalar que una vegada classificades les varietats i espècies cada jutge jutja el cant en tandes de 6 ocells durant 12 minuts, amb un màxim de 18 tandes per jutge. Cada ocell està separat per 2 metres i cada grup d’ocells en 10 del següent. Els jutges van aplicar per al seu veredicte la normativa FOCSE aprovada en 1992 amb les modificacions i actualitzacions realitzades des de llavors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari