Puig destaca la importància de les actuacions contra la regressió del litoral en la seua visita a Almenara

El president ha visitat les obres d’estabilització del front litoral i construcció d’esculleres, que compten amb una inversió del Govern central pròxima als 6 milions d’euros

Puig destaca la importància de les actuacions contra la regressió del litoral en la seua visita a Almenara
09/05/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de les actuacions previstes pel Ministeri per a la Transició Ecològica contra la regressió del litoral de la Comunitat Valenciana per a aprofitar el potencial social i econòmic d’aquestes zones de costa amb el màxim respecte als criteris mediambientals i de sostenibilitat.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a les obres d’estabilització del front litoral i construcció d’esculleres que està duent a terme el Govern central a la platja Casablanca d’Almenara i que compten amb una inversió pròxima als 6 milions d’euros.

Ximo Puig ha subratllat el caràcter “extraordinàriament emblemàtic” de les obres que s’estan executant en aquesta platja, on, com ha recordat, s’han viscut situacions “molt difícils”, amb “moltes persones que han vist perillar els seus habitatges” i importants danys en el passeig marítim, i ha remarcat que, ajunte les millores que s’estan duent a terme a Almenara, existeixen unes altres també programades en altres punts del litoral que també s’estan veient afectats per l’erosió.

Puig ha assenyalat que aquestes obres demostren que “és possible un nou renaixement de tota la platja d’Almenara” i reflecteixen també una manera de protegir el litoral respectant la sostenibilitat i fent possible l’activitat econòmica.

Les actuacions, que van començar al setembre de l’any passat i tenen un termini d’execució d’un any, estan en l’actualitat molt avançades, de manera que es preveu que finalitzen a entre finals de juny i principis de juliol.

Aquesta intervenció s’emmarca dins d’una nova estratègia desenvolupada pel Govern central d’adaptació del litoral per a fer front a la seua regressió en una de les zones més castigades. En concret, dels tres quilòmetres de costa que té la localitat, 1,5 quilòmetres havien perdut la platja, amb el que la mar aconseguia el passeig marítim i estava afectant habitatges i altres infraestructures.

Les obres consisteixen en l’execució de quatre esculleres als quals se suma l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt i una important aportació d’àrids.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari