Rècord de visitants en el Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara

Rècord de visitants en el Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara
18/09/2020 -

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha incrementat de manera notable aquest estiu les visites respecte a l’exercici anterior, perquè des del 20 de maig que va ser la reobertura han passat per les instal·lacions de la Casa dels Anglesos del Paratge dels Estanys més de 400 persones al llarg dels tres dies d’obertura setmanals. A més també s’ha notat l’increment de visitants per a les rutes que es realitzen, perquè han superat la xifra de 130 persones. Tot això amb el condicionant afegit que l’aforament del local és limitat i les rutes (amb un màxim de 4 mensuals) primer van ser més reduïdes i després es van limitar a grups de 20 persones com a màxim.

La responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, Lara Cardona, ha destacat “l’important augment de visites en aquest segon any del Centre, perquè en l’estiu passat, de juny a setembre ens van visitar 140 persones i unes 80 van participar en les rutes”. Cardona ha destacat també que “enguany s’ha notat un canvi al turisme de proximitat, perquè ha vingut molta gent dels municipis més pròxims de la comarca de les Plana Baixa i Camp de Morvedre , però també d’altres punts pròxims com Vila-real, Borriana o Castelló”. També han destacat les visites provinents de València ciutat i de localitats tant de l’Horta Nord com de l’Horta Sud.

Important capítol és per als visitants que busquen turisme bèl·lic. Així també “ens han visitat des de Guadalajara o Madrid, fins i tot anglesos que estaven en Alcossebre fent aquestes rutes o en els últims dies dues persones suïsses, tots ells buscant aquest turisme especialitzat”. De fet s’han realitzat enregistraments televisius i fotografies per aquest motiu en el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara.

Aquest mes de setembre encara resten places per a les rutes guiades del cap de setmana del 26 i 27. Totes les persones interessades podran reservar de manera gratuïta la seua plaça en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com o bé trucant al telèfon 620 55 74 71, perquè la inscripció prèvia és obligatòria. La ruta, amb eixida les 9 del matí, és totalment plana i transcorre per l’entorn del centre amb una longitud aproximada de 4 quilòmetres. És necessari acudir amb màscara i mantindre la distància de seguretat. Es recomana als participants anar amb gorra i portar aigua, i si es desitja, es poden acudir amb les mascotes, que sempre han d’estar controlades. El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ està obert de dimecres a divendres de 9 a 13 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari