La zona de Darrere del Castell d'Almenara serà recuperada amb una subvenció de 10.200 euros

S’està actuant en una línia formada per més de 100 metres de trinxeres, nius de metralladora i un polvorí

La zona de Darrere del Castell d'Almenara serà recuperada amb una subvenció de 10.200 euros
16/08/2021 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha subvencionat amb 10.195,41 euros les actuacions de recuperació de la línia de fortificacions en la zona de Darrere del Castell d’Almenara dins de la línia destinada a la realització d’actuacions relacionades amb la memòria històrica i democràtica valenciana, la posada en valor dels llocs de la memòria i la retirada dels vestigis relatius a la Guerra Civil i la fi de la dictadura en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament d’Almenara completarà la resta de l’import global dels treballs amb fons propis.

Cal recordar que a Almenara estan acabant les obres de restauració i recuperació de la línia de fortificacions existent en la zona de Darrere del Castell que comprén més de 100 metres de trinxeres, nius de metralladora i un polvorí. Les actuacions s’estan duent a terme per personal de l’Ajuntament d’Almenara sota la direcció tècnica de José Albelda. El conjunt de fortificacions es donarà a conéixer en unes pròximes jornades de portes obertes i posteriorment s’incorporarà a les visites guiades del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha recordat l’aposta municipal per la memòria democràtica i la recuperació del patrimoni, que “és un dels nostres principals objectius”. En aquest sentit ha agraït “l’aportació de la Generalitat Valenciana per a aquestes actuacions” i ha recordat que “continuarem buscant ajudes de totes les administracions per a continuar amb la posada en valor del nostre patrimoni”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari